×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66

  hétfő, 29 december 2008 08:33

  Werner Kern: "Jó páran Bundesliga játékosok lesznek"

  Written by
   
  Interjú:

  fcbayern. de: Werner Kern, maga foglalkozik a Bayern fiataljaival. Hogyan értékelné a fiatalok jelenlegi helyzetét?

  Kern: Jelenleg nem állunk nagyon rosszul. Bár az elõzõ szezonban ilyenkor érintettek voltunk az elsõkkel, de ezen még javíthatunk a második szezonban.

  fcbayern. de: Tehetséges fiatalokat kiképezni fontosabb, mint a ligapozíció, ugye?

  Kern: Igen, teljes mértékben igaza van. A kapitányunk, Georg Niedermaier, a védõjátékosunk Holger Badstuber, Thomas Müller és Deniz Yilmaz a legjobbak a jelenlegi státuszban. Ez a bajnokság nehezebb, de egyben a fiataloknak nagy kihívás. Én úgy vélem, hogy ebbõl a jelenlegi játékosokból az elkövetkezendõkben még láthatunk sztárokat a Bundesligában, a Bayern Münchennél.

  fcbayern. de: Lesznek valamilyen változások a csapat háza táján a télen?

  Kern: Valószínûleg minden marad a megszokottaknál. Egy két játékos talán távozik, de nem valószínû. Jelenleg nem látjuk annak az okát, hogy esetleg nekünk kellene változtatnunk a csapaton. A csapat szilárd, s eddig mindig jobbak szoktunk lenni a szezon második részében, mint az elsõben.

  fcbayern. de: Az U19-es fiatalok viszont remek idényt zártak.

  Kern: Igen, õk hatalmas szerencsének köszönhetõen veretlenül vezetnek a bajnokságukban. Azért mondtam hogy szerencse árán, ugyanis a csapat sok sérült játékossal küszködik. Taygon Kuru kapitány még az elsõ játéknapon szenvedett keresztszalag szakadást, s valószínûleg ebben az idényben már nem láthatjuk õt. Diego Pizarro, Vincent Bönig, Gianluca Simari, Manuel Ring, Dejan Radonjic és Nikola Trkulja is sérüléssel küszködtek az egész õszi idény alatt. Remélem, hogy jelenlegi sérültjeink hamarosan felépülnek majd, s a csapat rendelkezésére fognak majd állni,

  fcbayern. de: Az U17-es csapat is az elsõ a tabellán.

  Kern: Ez egy nagyon jó csapat, bár most kicsit gyengült, mivel David Alba és Oscar Lewiski az U19-ben folytatja. Ennek ellenére megvan a jó eredményre minden esélyünk.

  fcbayern. de: A junior csapatnak számos kapcsolta van helyi klubokkal.

  Kern: A helyi kluboknak azért van nagy jelentõsége, mert a12 éves körüli játékosokat, már itt tudjuk szem elõtt tartani. Sok fiatal játékost tartunk számon ezekben a klubokban, akikbõl még egyszer világhírû játékos lehet.

  fcbayern. de: A korábbi profi, Mehmet Scholl október óta az U-13-asokat vezeti. Elégedett vele??

  Kern: Ez fantasztikus számomra, hogy õ lehet a csapat fedélzetén. Õ játékosként és edzõként is kiváló. Kedveli a gyerekeket, ért a nyelvükön. Örülünk neki hogy itt van. Arról nem beszélünk, hogy meddig tevékenykedik majd nálunk, de egy biztos, az ajtó mindig nyitva áll elõtte.


  Forrás: fcbayern. de
  Fordította: Fehérkirály


   

  Hírek