×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 03 január 2009 12:20

  "Most már érett vagyok"

  Written by

  Aztán, ha úgy adódik, lehet tovább is maradhat.

  Donovan, aki a 13 számú mezt kapta Münchenben, már novemeberben részt vett a Bayern edzésein. Ott meg is mutatta - ahogy Klinsamnn fogalmazott - " a legjobbakkal is képes tartani az iramot". Klinsmann biztos benne, hogy az amerika csatár fontos kiegészítõ fegyvere lehet majd a Bayernnek. "A fiú nagyon hajt, bizonyítani akar"

  Az interjú:

  fcbayern.de:  Új év, új szerencse, legalábbis ezt mondják Németországban. Mi terveid vannak a Bayernnél eltöltendõ idõre?
  Donovan: „Az, hogy  a Bayernnél lehetek egyszerre tölt el boldogsággal és izgatottsággal. Most az a cél, hogy  a lehetõ leggyorsabban a csapat részévé válljak. Optimista vagyok e téren, bizonyára sikerülni fog. Már novemberben is könnyû dolgom volt, hisz tárt karokkal fogadtak itt"

  fcbayern.de: Milyen benyomásokat szereztél novemberben az FC Bayernrõl?
  Donovan: „Edzõ, játékosok, az orvosi részleg, az edzõcentrum, a feltételek, az egész klub, a város - mind-mind csodálatos. Örülök, hogy itt lehetek."

  fcbayern.de: Hogyan reagált a feleséged, mikor bejelntetted, visszatérsz a Bayernhez?
  Donovan: „Nagyon örült az örömömnek. Természetesen egy kicsit keserû, hogy egy ideig nem láthatjuk egymást. De tudja, hogy ez számomra óriási lehetõség, mármint hogy egy ilyen nagy csapatban játszhatok."

  fcbayern.de: Te már játszottál a Leverkusenben, most eltöltöttél 10 napot Münchenben. Mi a különbség az itteni és az amerikai bajnokság(MLS) között?
  Donovan: „Németországban sokkal inkább rajonganak a futballért, a vérükben van, hisz a focinak itt nagy hagyománya van. Nálunk csak 13 éve létezik az MLS. S természetesen a Bundesliga tele van kiválló játékosokkal, mint például itt a Bayernben, itt mindenki klasszis. Nálunk ez másképp van, a játéskstílus is más. Itt sokkal több az egy-az-egy elleni párharc, a futballisták technikásak, ügyesen bánnak a labdával - nálunk sokkal nagyobb szerep jut a testnek és a gyorsaságnak."

  fcbayern.de: A közvetlen konkurenciádat  Luca Toni, Miroslav Klose és Lukas Podolski jelenti majd. Milyennek tartod így az esélyeid?
  Donovan: „Mikor novemberben itt voltam, szinte álomszerû volt velük együtt edzeni. Ha ilyen klasszisokkal játszhat együtt az ember, az önmagára is pozitívan hat, sokat lehet tanulni. Ezzel együtt azt hiszem, egy-két kvalitást még én is tudok hozni a csapatba. Más típus vagyok mint õk, sokat mozgok labda nélkül és ráadásul gyorsan.“

  fcbayern.de: A szerzõdésed március 15-ig szól, de elõfordulhat, hogy ezt meghosszabítja a klub. Jelent ez valmiféle nyomást számodra?
  Donovan: „Persze, de pont ezt szeretem. A teljesítmény kényszer csak jobbá tesz,s már novemberben is figyeltek engem. Ha valaki nem tudja elfogadni, hogy az edzéseken megfigyelik, akkor egy nézõkkel teli stadionban sem tudja majd megállni a helyét. S futballistaként amúgy is mindig nyomás alatt vagyunk, ez vele jár.

  fcbayern.de: Akkor a célod az, hogy március 15-én túlmenõleg is játsz?
  Donovan: „Igen, szívesen maradnék“

  fcbayern.de: Milyen szerepet játszott a leigazolásdoban  Jürgen Klinsmann?
  Donovan: „Jürgen sokat támogatott. Szerencsém volt, hogy  Los Angeles-ben élt, és ott sokat látott játszani. Ismeri a kvalitásaimat. Persze tudom, hogy nem ajándékba lehetek a Bayernnél, keményen kell dolgoznom. “

  fcbayern.de: Fiatal játékosként már szerepeltél a Leverkusenben, aztán hazatértél. Miben különbözik az akkor Donovan a jelenlegitõl?
  Donovan: „Felnõttem, különösen fejben. Tapsztaltabb vagyok, mentálisabban erõsebb, tudom, mit várnak el itt tõlem. Az akkori leverkusenes idõmben nem voltam még elég érett a Bundesligához, Németországhoz. Hogy, most végül is visszatértem, azon sokat gondolkodtam, rengeteg emberrel beszéltem. Tudom, hogy most már érett vagyok a feladatra."

  www.fcbayern.de

  Basti

  Hírek