×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66

  szombat, 03 január 2009 14:06

  Interjú: Giovane Elber

  Written by
   
  Az biztos, hogy Elber sok mindent tud a Német Bundesligáról. 260 Bundesligai fellépésén összesen 133 gólt ért el, s ez nem akármilyen teljesítmény. Gionane jelenleg sem tud elszakadni Németországtól és a Bayerntõl, 2007 óta ugyanis a bajorok fiatal játékosaival foglalkozik, s olykor õ válassza ki a fiatal tehetségeket, akik egyszer még a „nagy” Bayernben rúghatják a bõrt.

  Interjú a Bundesliga.de jóvoltából: GIOVANE ELBER

  Bundesliga.de: Giovane Elber, szerinted felér-e a Bundesliga a többi nagy európai liga közé?

  Elber: Amikor én még Brazíliában játszottam, akkor ott mindenki a Bundesligában szeretett volna játszani. Akkoriban Brazíliából szinte csak én kerültem Németországba, de a 2006-os világbajnokság után hirtelen megváltozott minden. A Schalke, Bremen, Suttgart és a Leverkusen is szert tett brazilokra. Jó látni, hogy egyre érdekeltebb a Bundesliga Dél-Amerikában.

  Bundesliga.de: Mi teszi a Bundesligát olyan lenyûgözõvé?

  Elber: Jó hangulat kell egy jó meccshez, ami ezekben, a stadionokban mindig megvan. Nagyon jó teltház elõtt játszani.

  Bundesliga.de: Szülõföldeden nagy hírnévvel bír a Bundesliga?

  Elber: A múlthoz képest a hírnév változott. Jelenleg azt hiszem, hogy az ottani játékosok inkább tûnnének fel Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában vagy inkább Angliában. De még manapság is nagy a létszámuk az olyan tehetséges fiataloknak, akik Németországban szeretnének játszani.

  Bundesliga.de: Beszéljünk, az õszi szezonról. Mi lepett meg téged a legjobban a jelenlegi szezon elsõ felében?

  Elber: Válaszom egyértelmû: Hoffenheim. A csapat nagyon nagy meglepetést okozott az egész világnak. Azt hiszem a klub nagy jövõ elõtt áll, de a bajnokság megnyerése szerintem nem 2009-ben lesz. Elõbb vagy utóbb megtörik ez a csapat is.

  Bundesliga.de: Tudtál egyáltalán valamit a gólvágójukról Vedad Ibisevicsrõl az idény kezdetekor?

  Elber: Nem, soha nem hallottam még ezelõtt róla. Mindazonáltal nagyon jó játékosról van szó, s talán a Hoffenheim sem lenne ott ahol most nélküle. A csapatból azonban nemcsak egyedül õ, hanem Demba Ba és Obasi is frontembernek számít.

  Bundesliga.de: Ibisevic szerzett 18 gólt 17 mérkõzésen. Sikerül-e megtörnie Gerd Müller 40 gólos rekordját?

  Elber: Azt gondolom, hogy ezt a rekordot nagyon kemény munkával lehet csak megtörni. Ibisevic biztosan folytatja majd a gólgyártást a következõ szezonban, bár most szerintem nehezebb dolga lesz.

  Bundesliga.de: Kik a legjobbak a jelenlegi szezonban a Bundesligában?

  Elber: Franck Ribery a Bayernél, Mario Gomez a Stuttgartnál, Grafite a Wolfsburgból és a HSV-bõl Ivica Olic és Petric. Õk mindannyian nagyon jól teljesítenek saját csapataikban.

  Bundesliga.de: Mi volt az eddigi legnagyobb csalódás számodra?

  Elber: Számomra az, amikor a Bremen 5-2 arányában fölülmúlta a Bayern Münchent. Nem hittem a szememnek azon a találkozón. Olyan volt, mintha a Bayern egy kisebb osztályú csapat lenne.

  Bundesliga.de: Még egy kérdés: Ki nevet a végén?

  Elber: A Bayern München, mint mindig. Nem gondolom, hogy a Hoffenheim egészen a végéig tartani tudja a lépést. Talán a Hamburg, igen a Bayern és a HSV a legesélyesebb.

   
   
   
  Forrás: Bundesliga.de
  Fordította: Fehérkirály

   

  Hírek