×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66

  vasárnap, 20 december 2015 11:50

  Hivatalos! Guardiola nem hosszabbít, Ancelotti érkezik

  Written by

  Ami már napok óta körvonalazódott, az mostanra teljesen biztossá vált: Pep Guardiola nem hosszabbítja meg a Bayern Münchennél jövő nyáron lejáró szerződését, így a 2015/16-os szezon végén távozik a bajorok kispadjáról. Helyét Carlo Ancelotti veszi majd át, akinek érkezését Karl-Heinz Rummenigge erősítette meg.

  "Rendkívül hálasak vagyunk Pepnek azért, amit a klubért tett 2013 óta. Meggyőződésem, hogy annak tudatában, hogy Pep elhagyja az FC Bayernt, Pep és a csapatunk még keményebben fognak dolgozni a sikerekért", erősítette meg Guardiola távozását Karl-Heinz Rummenigge.

  Mára az is köztudott, hogy Carlo Ancelotti irányítja a nyártól a Bayernt. Erről szintén Rummenigge nyilatkozott: "Ancelotti érkezésével újfent egy nagyon sikeres edzője lesz az FC Bayernnek. Örülünk a közös munkának. Carlo, mint edző, már nagyon sok nagy sikert aratott, például háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A klub hivatalos oldalának tájékoztatása szerint az 56 éves olasz szakember egy három évre szóló kontraktust ír alá, 2019. június 30-ig. 

  "Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a következő szezontól a Bayern része lehetek. Onnantól, hogy értesültem a klub érdeklődéséről, már egyetlen más klub sem jöhetett szóba nálam.", mondta Ancelotti, aki edzői karrierje során a Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG és Real Madrid csapatait irányította. A Milannal kétszer, a Real Madriddal egyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

  Guardiola 2013 nyarán érkezett a Bayern kispadjára, Uefa-Szuperkupát, Klubvébét, Bundesligát és Német Kupát nyert a csapattal. Ám a munkája a legtöbbek szerint csak erre a szezonra érett teljessé: a csapat jelenleg vezeti a bajnokságot, negyeddöntős a kupában, és a legjobb 16 között van a Bajnokok Ligájában is. A katalán edző számára a legszebb távozás nyilvánvalóan a triplázás lenne. Arról, hogy hol folytatja edzői karrierjét Pep, hivatalos információ még nem érkezett, de a Bayernre való tekintettel kívánjuk, hogy a téli szünetben ezügyben is döntés szülessen. Senki sem szeretné, ha tavasszal állandó beszédtéma lenne Pep edzősége...  Hírek