×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1548

  szerda, 17 november 2010 15:27

  Tesztmeccs az Unterhaching ellen!

  Written by

  A válogatott játékosok nélkül is zajlik az élet a Bayern háza taján. A bajorok ugyanis egy felkészülési mérkőzést szerveztek a mai napra, az Unterhaching ellen. A Bayern csapatában legtöbben a tartalékjátékosok voltak, viszont jó hír, hogy Franck Ribery, Diego Contento és Breno is pályára léphetett.

  A mérkőzést 2-1-re nyerte a Bayern München, de ennél sokkal fontosabbnak bizonyult a 90-es és a 75-ös szám. Hiszen a harmadosztályú csapat ellen Franck Ribery 75, míg Breno és Diego Contento 90 játékpercet töltött ma a pályán. „A cél az volt, hogy a sérült játékosok játékperceket és ritmust szerezzenek” – számolt be Louis van Gaal vezetőedző.

  Franck Ribery pozitívan értékelte a mai mérkőzést: „Jól éreztem magam, s nagyon örültem annak, hogy újra játszhattam.” A Haching ellen több nagyszerű csele, egy gólpassza és egy találata (amit a bíró nem adott meg) is volt. Azonban a francia klasszis úgy véli, „a legfontosabb, hogy 75 percet játszottam. Nagyon jól edzek, most már csak a játékpercek hiányoznak. Úgy gondolom, minél jobban belejövök a ritmusba, annál jobban fogok játszani.”

  Ez igaz lehet Brenora és Diego Contentora is. Breno 8 hónap, míg Contento (FCB II) 7 hét után léphetett pályára újra sérülését követően. Utóbbi elmondása szerint még mindig nehéz lábakkal fejezte be a mérkőzést: „Ez normális egy ilyen hosszú sérülést követően. De elégedett vagyok, nagyon jó éreztem magam.”

  500 néző tekintette meg az összecsapást a Säbener Strassén. Franck Ribery a 15. percben Deniz Yilmazzal játszott össze, majd lőtt a kapuba. Les miatt azonban nem lett belőle gól. A 36. percben aztán végül összejött. Franck Ribery hagyta állva embereit a balszélen, majd beadását követően Yilmaz talált a kapuba. Az Unterhaching még a félidőben kiegyenlített Mijo Tunjic révén.

  A győztes gólra a 63. percig kellett várni, Christoph Knassmüllner 16 méterről talált a kapuba. „Nem láttunk nagyon jó futballt, de a percek voltak a fontosak” – vélekedett Louis van Gaal a mérkőzést követően.

  Így játszott a csapat:

  Kraft - Dombrowka, Breno, Braafheid, Contento - Jüllich, Ottl (75. Holzmann) - Deul, Knasmüllner, Ribéry (75. Sansone) - Yilmaz

  Hírek