×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66

  szerda, 08 április 2015 19:33

  Büntetőkkel a legjobb négy között a kupában


  120 percnyi szenvedést követően büntetőkkel dőlt el a Leverkusen - Bayern kupanegyeddöntő. A kevés helyzetet hozó és szabálytalanságokkal tördelt mérkőzés végén a bajorok öt rúgója nem hibázott, Manuel Neuer pedig egy büntetőt hárítani tudott. 

  A kezdőcsapatot illetően Pep Guardiola ezúttal sem húzhatott túlságosan váratlant. A különböző sérülések miatt Robbent, Riberyt, Alabát, Martínezt, Schweinsteigert és Starkét nélkülöző Bayern felállása csak eggyel tért el a szombati Dortmund elleni rangadóhoz képest. A sérült Schweinsteiger helyére Mario Götze került a csapatba.

  Kezdőcsapatunk a Leverkusen ellen: Neuer - Alonso, Dante, Benatia, Lewandowski, Rafinha, Boateng, Bernat, Götze, Lahm (K), Müller.

  A körülményekhez képest a kispad is jól festett Thiagóval, Pizarroval, Badstuberrel, Rodéval. Gaudinoval, Weiserrel és Reinával. 

  A jó formában lévő leverkusenieknél (sorozatban öt megnyert bajnoki 13 lőtt és 0 kapott góllal) nincs sérüléshullám, így Roger Schmidt tulajdonképpen a legerősebb felállásában küldhette gyepre fiait. A hétvégi bajnokihoz (Hamburg, 4:0) képest két helyen történt változás a csapatban: Hilbert és Spahic Papadopoulost és Jedvajt szorította a kispadra.

  A Leverkusen felállása: Leno - Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell - Bender, Rolfes - Bellarabi, Brandt - Castro - Kießling.


  A várakozásokkal ellentétben csalódást keltő mérkőzést produkált a két csapat. A látványos támadófoci elmaradt, mindkét fél inkább a biztonságra törekedett, ennek apropóján pedig szinte alig jutottak el említésre méltó helyzetik a felek.

  A Bajorok hiába birtokolták jócskán 70 százalék fölött a játékszert, először helyzetig csak a 40. percben jutottak el. Ekkor Bernat lódult meg a balszélen, beadása megtalálta a hosszú oldalon érkező Müllert, a német játékos azonban néhány méterről Leno kapusba lőtte a labdát. Válasza csak a félidő utolsó percében volt a gyógyszergyáriaknak. Bellarabi kapáslövése azonban nagyon fölé szállt.


  Az első játékrészben amellett, hogy a csapattól nem megszokott módon sok pontatlanságot láthattunk, Benatia miatt is fájhatott a fejünk. A védőt a 34. percben combizom sérülés miatt ugyanis le kellett cserélni. Guardiola valósággal dühöngött a pálya szélén. Rode érkezett!  

  A szünet után is döcögősen folyt a játék, a sok szabálytalanság és kisebb nagyobb sérülések miatt folytonosságról nem beszélhettünk. Egy órányi játékot követően azonban először (és utoljára) felpörögtek az események. Előbb Lewandowski fejelt gólt egy szöglet után, lökésért a játékvezető azonban érvénytelenítette azt.

  Aztán a 64. percben óriásit kellett védenie Neuernek. Egy szenzációs kombináció végén Bellarabi jutott el lövésig, a válogatott kapus azonban szenzációsan vetődött a labda útjába. Néhány másodperccel később jött is a válasz vendég részről, Lewandowski azonban nem tudott túljárni Leno kapus eszén.


  A 68. percben egy újabb kényszerű cserét kellett végrehajtania Guardiolának, Lahm egy talpalás következtében sérülhetett meg, helyére Thiago érkezett.

  A spanyol beállítása viszont nem bizonyult túlságosan jó húzásnak. Thiago nem csak hogy több labdát eladott, jó helyzetbe hozva ezzel az ellenfél támadóit, de az ötperces ráadásban egy Kiessling ellen elkövetett durva talpalása is csak a játékvezető jóságán alapulva nem ért piros lapot.

  A rendes játékidő utolsó perceiben a Bayern nem kis túlzással kiszenvedve mentette hosszabbításra mérkőzést: a 91. percben például Rafinha szédületes mentése kellett ahhoz, hogy Brandt nem lőtte tovább a leverkusenieket, néhány perccel később pedig Neuernek kellett lehalásznia egy szöglet utáni Bender-fejest. HOSSZABBÍTÁS!


  A játék képe a kétszer negyedórás ráadásban sem változott, ordító helyzete viszont akadt a Bayernnek. A 98. percben Rafinha beadása után Götze maradt teljesen üresen a hosszú oldalon, a német támadó három méterről azonban csak oldalhálót tudta eltalálni. Aztán a 114. percben még Bernat veszélyeztetett 16 méterről, Leno kapus újfent a helyén volt, így 120 perc után is 0:0 maradt az eredmény! BÜNTETŐK!

  A büntetőkből a Bayern jött ki jobban, a rúgók - Müller, Lewandowski, Alonso, Götze és Thiago - nem hibáztak, Manuel Neuertől pedig egy védés elég volt a továbbjutáshoz. A végeredmény: 5:3 tizenegyesekkel! 

  Nem láttunk jó mérkőzést, a Bayern részéről talán soha nem látott pontatlanságokat fedezhettünk fel, de összességében csak a továbbjutás az, ami a sérülések miatti nehéz szituációt is figyelembe véve, a legfontosabb.  A legjobb négy közé a Wolfsburg, a Dortmund és a Bielefeld jutott még be. A sorsolást közvetlenül a találkozó után tartja a német szövetség. 

  A Bayern legközelebb szombaton meccsel: akkor a Bundesliga 28. fordulójában az Eintracht Frankfurtot látják vendégül az Allianz Arénában. 


  Hírek