×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  péntek, 14 augusztus 2015 09:30

  Szezonnyitó: FC Bayern vs. Hamburg

  Milyen bajnokságra számítasz?
  A Bayern már márciusban bajnok lesz.
  Ezúttal szoros befutó lesz, a Wolfsburg lesz a kihívó.
  A Dortmund új erőre kap, és ott lesz a végelszámolásnál.
  Nem lesz zsinórban negyedjére bajnok a Bayern.
  Poll Maker

  Több mint két hónap szünet után újra Bundesliga, péntek este 20:30-kor a Bayern München - Hamburg nyitómérkőzéssel kezdetét veszi a 2015/2016-os idény.

  "Cél a bajnoki cím, olyasvalamit akarunk elérni, amit eddig még egyetlen csapat sem tudott" - adta ki az ukázt az új idényre Karl-Heinz Rummenigge, utalva arra, hogy a Bayern zsinórban negyedjére nyerheti meg a német pontvadászatot. "Ez azonban nem magától értetődő, a konkurencia megpróbálja majd megakadályozni" - tette hozzá az udvariasság kedvéért a klub gazdasági társaságának elnöke, de a keretek erősségét tekintve - tegyük hozzá, normál esetben - nem veszélyeztetheti senki a Bayern elsőségét. 

  Az első lépés a cél felé az előző szezonban a bentmaradást drámai osztályozó mérkőzésen elérő Hamburg elleni nyitómeccs lesz, amely ideális rajtnak tűnik. A kikötővárosiak továbbra sem tűnnek acélosnak, melyet jól mutat, hogy sikerült a Német Kupa első fordulójából kiesniük a negyedosztályú Jena ellen hosszabbításban 3:2-vel, azok után, hogy a rendes játékidő utolsó másodperceiben még ők mentették ráadásra a mérkőzést.

  Ha a közelmúltat nézzük, jó esély van egy gálamérkőzésre is: a két csapat elmúlt öt müncheni mérkőzésén a Bayern 31 gólt lőtt, és csak hármat kapott, sorrendben az eredmények: 8:0, 3:1, 9:2, 5:0, 6:0. A teljes adatsort nézve is egyértelmű a Bayern fölénye, hiszen 37 győzelem mellett csupán ötször kapott ki - legutóbb 2009-ben nyert a Hamburg 1:0-ra.

  A Bayern Ribéry, Martínez, Badstuber és Kirchhoff játékára nem számíthat, mindenki más azonban bevethető lesz. A Kicker Lahmot a védelembe várja, a védelem előtt Xabi Alonsoval, míg a középpályán a várakozások szerint Vidal és Costa is helyet kap majd. A Hamburgból hiányozni fog a kapus Drobny, Götz és Jiracek.

  A találkozó 20:30-kor kezdődik, a nyitóünnepség 20:15-kor, az Eurosport2 pedig 20:00-tól kezdi közvetítését.


   

  Hírek