×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  péntek, 14 augusztus 2015 22:38

  Villámrajt a nyitányon - FCB-HSV 5:0 (videó)


  Könnyen lehet, hogy már az első forduló után élre áll a Bayern, hiszen 5:0-ra győzte le a Bundesliga szezonnyitóján a vérszegény Hamburgot.

  A kezdőcsapatokat olvasva annak örülhettünk, hogy végre összeállt a - papíron - legerősebb bajor védelem, Lahmmal és Alabával a széleken, Boatenggel és Benatiával középen, valamint annak is, hogy mindkét nagy nyári szerzemény, Vidal és Costa is bekerült a csapatba.

  A bombaerős kezdő ellenére kicsit nehézkesen kezdett a Bayern, az első félidőben több érthetetlen labdaeladás is volt, tudjuk be a szezonkezdetnek. Ami viszont pozitív meglepetés volt, hogy a pontrúgások (szögletek és szabadrúgások) után kifejezetten veszélyes volt a csapat, szinte mindig embert találtak a beadások. Mint például a 27. percben, mikor Xabi Alonso ívelte középre a játékszert, Benatia pedig vállal kapuba juttatta azt, ezzel megszerezve a vezetést a Bayernnek.

  Az első félidő azonban összességében még nem volt az igazi - no nem úgy a második! Az 53. percben egy lecsorgó labdát lőtt laposan a hálóba Lewandowski, és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát. Bruno Labbadia, a HSV vezetőedzője ekkor kicsit támadóbb felfogásúvá tette együttesét, amivel viszont végleg sebezhetővé vált a vendégek védelme.

  Ezt először a 69. percben használta ki a Bayern, ekkor Costa csodaszép, bal külsővel (!) középre ívelt labdáját Müller csúsztatta a kapuba, majd a 73. percben Lewandowski kiugratását követően ismét a német támadó volt eredményes.

  Costa az egész mérkőzésen fantasztikusan játszott, kezdetben a balszélen, majd a jobbszélen is, teljesítményét pedig azzal koronázta meg, hogy a 87. percben egy igazi Robben-féle gólt vágott jobbról befelé cselezve.

  A Bayern tehát a kezdeti bizonytalankodás után valóságos gálát rendezett, a védelmet nem tette próbára a Hamburg, a támadók gólokat szereztek, a pontrúgások veszélyesek voltak, az új játékosok pedig remekeltek. Soha rosszabb rajtot!

  Itt szavazhattok arra, milyen bajnoki szezont vártok!


  Hírek