×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szombat, 22 augusztus 2015 18:19

  Drámai mérkőzést nyert a Bayern!


  Előzetesen aligha villanyozta fel szurkolók millióit a Bayern sinsheimi vendégjátéka, bár arra azért lehetett számítani, hogy keményen fog küzdeni a Hoffenheim. A mérkőzés mindenesetre sokáig emlékezetes marad.

  Pep Guardiola egyetlen helyen változtatott a HSV elleni kezdőhöz képest, Götze egyfajta hamis kilencesként helyettesítette a padon helyet foglaló Lewandowskit. A túloldalon Szalai Ádám nem került be a keretbe.

  Valószínűleg sokan vannak, akik a meccsnézéshez szükséges sört és kaját az első percekben szokták magukhoz venni - nos, ők lemaradhattak az első gólról, tegyük hozzá, talán nem is jártak ezzel rosszul. Történt ugyanis a 8. másodpercben (!), hogy Alaba rosszul passzolt Boatenghez, a résen levő Volland pedig gólt szerzett az első hoffenheimi labdaérintésből. Ja, a mérkőzést egyébként a Bayern kezdte...

  A szerencsétlenül bekapott gól nem küldte padlóra a Bayernt, amely ha nem is óriási tempóban, de ment előre az egyenlítésért, egyértelműen dominálta a játékot. Ennek ellenére a helyzetek sokáig nem jöttek futószalagon, a támadások rendre egy-egy pocsék beadással végződtek. A félidő derekán aztán Müller majdnem megszerezte a várt gólt, azonban éles szögből leadott lövése a kapufán csattant, fejesét pedig bravúrral tolta kapu fölé Baumann. Végül a 41. percig kellett várni az 1:1-hez, ekkor Costa sokadik elfutása végén beadás helyett a lövést választotta, Baumann csak kiütni tudta a játékszert, amit Müller térddel a kapuba juttatott. Döntetlen állás mellett mentek szünetre a csapatok.

  Az első játékrész krónikájához tartozik még, hogy Benatia izomsérülést szenvedett, ezért le kellett cserélni. Komolynak tűnt a baj...

  A második félidőben nem rontott ellenfelére a Bayern, de ígyis benne volt a gól a játékában, Vidal például a 66. percben óriási kapufát lőtt, a 69. percben pedig Lewandowski lövését védte bravúrral Baumann. A mérkőzés utolsó harminc percére érkezett egyébként a lenygel, ahogy Thiago is.

  Az igazi dráma a hajrához közeledve jött el. A 74. percben ugyanis Boateng egy minutum alatt két sárgát kapott (előbb szabálytalankodott a tizenhatos előtt, majd a szabadrúgásnál kézzel ért a labdához), ráadásul a második sárga egy büntetővel is társult. Emberhátrány és gólhátrány? Csak előbbi, Polanski ugyanis a kapufát találta el, a kipattanó pedig Neuerről Alaba elé pattant!

  A kiállítás ellenére nem kezdett el bekkelni a Bayern, sőt, mintha fel is bosszantotta volna. Úgy tűnt azonban, Baumann eszén még egyszer nem fog túljárni a Bayern (volt minden: ziccer, kapufa, fejes), mígnem a 90. percben Costa szenzációs jobboldali elfutását és centerezését követően Lewandowski begurította a győztes gólt!

  Ezzel 2:1-re megnyerte a mérkőzést a hatalmasat küzdő Bayern, amely így két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.


  Hírek