×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szerda, 04 november 2015 21:32

  FCB-Arsenal 5:1 - Iskolajáték!


  Visszavágásra készült a Bayern a két héttel ezelőtti londoni vereség után, nem is maradt adós vele, szabályosan elgázolta az Arsenalt, amely így a kiesés szélére sodródott. A Bayern még nem jutott tovább, de csak matematikailag, hiszen a Dinamo Zágráb aligha fogja hat góllal verni a német rekordbajnokot...

  Pep Guardiola nem okozott nagy meglepetést a kezdőcsapatot illetően, a Kicker előzetes várakozásait csak annyiban írta felül, hogy Robben helyett Coman játszott kezdőként. Arséne Wenger az ismert sérülések okán kényszerpályán mozgott, talán csak Koscielny kispadra szorulása jelentett némileg váratlan húzást.

  Már az első másodpercektől kezdve jól látszódott, hogy az Arsenal a londoni receptet hozta magával Münchenbe is, azaz tíz emberrel védekezett, és a kontratámadásokra épített. Csakhogy a Bayernnek ezúttal volt már széljátéka Comannak és Costának köszönhetően, így jelentősen agilisabbá vált a támadójátéka, bal- és jobboldalon is számtalanszor sikerült a vendégek védelme mögé kerülni.

  Az első bajor gólig mindössze a 10. percig kellett várni, ekkor Thiago középre tekerését fejelte háttal a kapunak a hálóba a leshatárról klasszis módon kilépő Lewandowski. Úgy tűnt, a válaszra sem kell sokat várni, a 13. percben Özil ünnepelt egyenlítő találatot, csakhogy az alapvonali bíró jelezte, a német válogatott bizony kézzel - ráadásul szándékosan - ütötte kapuba a labdát. Gól tehát nem lett, csupán sárga lap Özilnek.

  A vezetés megszerzése még határozottabbá tette a Bayernt, innentől kezdve gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, és az nem a Premier League második helyezettje volt. Csak Cech kapus parádézásának köszönhette az Arsenal, hogy nem futószalagon érkeztek a hazai találatok.

  Amik azért így sem maradtak el, a 29. percben Müller rúgott a rövid sarokba egy lecsorgó labdát, majd a félidő vége előtt, nem sokkal egy újabb hatalmas Cech-bravúr, után Alaba lőtte ki a bal felső sarkot mintegy 25 méterről. A szünetre 3:0-s bajor vezetéssel vonultak a csapatok.

  A második játékrész már edzőmeccs volt, hiszen a fontos kérdések eldőltek az első 45 percben. Pezsgést Robben beállítása hozott, a holland egy percre rá, az 55. percben már meg is lőtte csapata negyedik találatát. A mérkőzés ezt követően ült le végképp, a Bayern a passzokat gyakorolta, az Arsenal pedig a szenvedés végét várta - igaz, a bajorok dekoncentrációját kihasználva igyekezett kozmetikázni, mely Giroud révén össze is jött a 69. percben.

  A mérkőzés hajrájához közeledve előbb Robben, majd Müller is elszórakozott egy-egy ziccert, utóbbi azonban a 89. percben - csak hogy a Bayernné legyen a végszó - hajszálpontos lövéssel vette be a londoni kapu bal alsó sarkát. 5:1, ez szép munka volt!


  Hírek