×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  szombat, 21 november 2015 22:13

  Schalke-Bayern 1:3 - Nincsen megingás

  A Veltins Arénába kilátogató szurkolók egy a tizenhatosába beszoruló Schalkét láthattak a meccs legelejétől kezdve. Hiába azonban az öt középsővédő, David Alaba megpattanó lövése kilenc percen belül vezetéshez jutatta a bajorokat.

  A rekordbajnok továbbra sem hagyott fel a támadással, de nagy meglepetésre a következő gólt a Schalke szerezte. Előbb Leroy Sané csinált bolondot a komplett Bayern középpályából, majd May Meyer lőtte el a labdát Manuel Neuer mellett a 17. percben. Ettől kezdve a Schalkénak sikerült megnehezítenie a Bayern dolgát. Pep Guardiola csapata ettől kezdve nem tudta érvényesíteni a meccs kezdete óta meglévő dominanciát, a gelsenkircheniek pedig a félidő hátralévő részében az összes megindulásukból sikerült gólveszélyes kontrát indítaniuk.

  A játék képe a második félidőben sem változott, habár a Bayern egyre erősebben nyomott, folyamatosan a Schalke térfelén tartva a labdát. Ez egészen addig tartott, ameddig a Schalke védők elfelejtették leduplázni Robbent a szélen, aki tökéletes labdát nyesett be Javi Martineznek. A spanyol védő öt méterről nem hibázott, megérdemelt vezetéshez juttatva a münchenieket.

  A Schalke ezt követően támadó cseréket hajtott végre, és mindent bevetett a Bayern ellen. Robert Lewandowski ma csak kapufát lőtt, Thomas Müller viszont a hosszabbítás legvégén higgadtan lőtt a kapuba, kialakítva ezzel a 93. percben a 3-1-es végeredményt.

  Hírek