×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szombat, 05 december 2015 17:00

  BMG-FCB 3:1 - Megérdemelt vereség


  Az első félidőben kifejezetten jól játszott a kissé tartalékos Bayern, a helyzeteit azonban nem használta ki - a második játékrészben pedig a Mönchengladbach úgy ütötte ki kontrajátékkal a Bayernt, ahogy azt az elmúlt években többször is megmutatta már a rekordbajnok ellen.

  A rengeteg sérült (Costa, Robben, Alaba, Thiago, Götze, Bernat) miatt Guardiola szokásától eltérően ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint amelyik egy hete a Herthát győzte le Münchenben.

  Nem tűnt rossz döntésnek, mert az első félidőben, főleg annak is az első felében a Bayern lefocizta a Mönchengladbachot, és szinte akkor került helyzetbe, amikor csak akart. Nem túlzás azt állítani, hogy akár már ekkor pontot tehetett volna a meccs végére Guardiola csapata, ehelyett azonban egyetlen gólt sem tudott szerezni. Martínez, Müller, Lewandowski és Coman is ziccerbe került, de általában pont Sommert találták meg a labdával, vagy a francia szélső például a kapufát találta el.

  Kifejezetten jó teljesítményeket is láthattunk a Bayern oldalán: Coman rendkívül agilisan játszott a szélen, Martínez pedig láthatóan nagyon élvezte, hogy kivehette a részét a támadójátékban.

  Az első játékrészt a labdabirtoklás, a megnyert párharcok és a helyzetek számát tekintve is a Bayern hozta, de ez mit sem ér, ha az eredményjelző 0:0-t mutat.

  A második félidőre alaposan visszavett a tempóból a Bayern, amit a Mönchengladbach húsz perc alatt meg is bosszult. Az 54. percben egy szép támadás végén Wendt lőtte ki a bal alsó sarkot, és ha az utóbbi évek Gladbachja előnybe kerül, az nem sok jót jelent, ismerve a kontrajátékát. A 64. percben éppen egy kontra végén jöhetett volna össze a 2:0, de Raffael lövését Neuer lábbal a felső kapufára mentette. Így sem kellett sokat várnia a hazai szurkolóknak az újabb találathoz, a 66. percben egy rögzített szituációt követően Stindl kanalazta hálóba a labdát. És hogy a sokk teljes legyen, mindössze két perccel később Johnson váltott gólra egy kontratámadást.

  Az utolsó negyedórára Guardiola bevetette az egyetlen bevethető támadójátékosát, Franck Ribéryt, aki március óta először léphetett pályára. A francia szélső - a 0:3 ellenére - nagy kedvvel vetette bele magát a mérkőzésbe, a 81. percben pedig ő szépített egy szép összjáték végén. Ha másnak nem is, Ribéry beállásának és játékának azért örülhetünk.

  A Bayern becsületére legyen mondva, hogy próbálta tovább csökkenteni a hátrányát, de a hazai csapat kihúzta a maradék időt, így 2012 októbere után először veszített el a Bayern őszi bajnoki mérkőzést.


  Hírek