×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szerda, 09 december 2015 23:07

  Zagreb-FCB 0:2 - Edzőmeccs a BL-ben


  A várakozásoknak megfelelően csendes mederben folyt le a tét nélkül rendezett Dinamo Zagreb - FC Bayern összecsapás, ahol végül győzött a rutin.

  Pep Guardiola alaposan felforgatta a kezdőcsapatát, hiszen lehetőséget kapott többek között Ulreich, Benatia, Kimmich, Rode, sőt még Green is. Ribéry szintén a kezdő tagja volt, a francia szélső egy félidőt kapott a katalán mestertől.

  Az első félidő visszafogott játékot hozott, igaz, mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség. A Bayern részéről elsősorban Lewandowski és Ribéry veszélyeztetett, míg a túloldalon Soudani került ziccerbe a 26. percben, Ulreich azonban védett.

  A második félidőre Ribéryt váltotta Müller, aki láthatóan jobban érezte (egyelőre) Lewandowskit. Ennek az eredményét a 61. percben láthattuk, mikor Müller beadását váltotta fejjel gólra a lengyel csatár. Lewandowski aztán a 64. percben a három pont sorsát is eldöntötte, ekkor Rode remek passza után lépett ki, és ezúttal higgadtan értékesítette a ziccerét - erre az utóbbi időben kevés példát láthattunk tőle.

  A Dinamo Zagreb szimpatikus módon nem roskadt össze, hanem próbált szépen búcsúzni a BL-től, a 70. percben felső kapufáig jutott, de Ulreichnek is több alkalommal kellett komoly védést bemutatnia. A Bayern előtt is adódott ugyanakkor lehetőség a harmadik gólra, de a 88. percben Müller a Vidal buktatásáért megítélt büntetőt kapufára rúgta.

  Győzelmével a Bayern megdöntötte a 2012/2013-as rekordját, ismét 15 pontot gyűjtött, de a gólarányán javított (19:3 a 17:5 helyett). A csoport másik mérkőzését meglepően könnyedén nyerte az Arsenal (3:0 az Olympiakos otthonában), így a szakadék széléről csak betáncolt a legjobb 16 csapat közé.

  Sorsolás jövő hétfőn.


  Hírek