×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szombat, 12 december 2015 17:32

  FCB-Ingolstadt 2:0 - Őszi bajnok a Bayern!


  Tartalékos felállásban, láthatóan fáradtan állt ki a Bayern a betonbiztos védekezéséről ismert Ingolstadt ellen, a játék pedig ennek megfelelően hagyott némi kívánni valót maga után. A második félidőben azonban annyira sikerült felpörögnie Guardiola fiainak, hogy az őszi elsőséghez szükséges három pontot begyűjtse.

  A sok-sok hiányzó miatt a kezdőcsapat igazából csak egy meglepetést tartogatott: Xabi Alonso helyett Kimmich lépett pályára. Thiago sérüléséből visszatérve a cserepadon foglalt helyet.

  Az első játékrészben kritikán alul teljesített a Bayern, dekoncentráltság jellemzte elől és hátul egyaránt. Az egyetlen gólszerzési lehetőség hazai oldalon Lewandowski előtt adódott, aki a 25. percben ziccerben átemelte a kapus felett a labdát, de a visszafutó védők még a gólvonal előtt tisztázni tudtak. Az Ingolstadt a félidő végén került közel a vezetés megszerzéséhez, előbb ziccert védett Neuer, majd egy távoli lövést tolt ki a jobb alsó sarokból.

  A második félidő elején érkezett az egyetlen bevethető kreatív cserejátékos, Thiago, és miatta vagy sem, de veszélyesebbé vált a Bayern játéka. Míg az első 45 percben szinte semmilyen nyomást nem tudott kifejteni a listavezető, addig a szünet után már egyértelműen dominálta a mérkőzést.

  Lahm és Lewandowski előtt is óriási gólszerzési lehetőség adódott, de Özcan kapuson úgy tűnt, nem lehet kifogni. Ráadásul az Ingolstadtnak kontrázni is maradt ereje, az 58. percben megint Neuernek kellett ziccert hárítania.

  A jég végül a 65. percben tört meg, mikor Boateng hosszú indítása után Lewandowskinak sikerült megkerülnie a kapust, a védők pedig már nem érték utol a labdát, ezzel lett 1:0. A 75. percben dőlt végül el a három pont sorsa, Müller gólpasszából Lahm lőtt a hálóba 14 méterről.

  A Bayern győzelmével matematikailag is őszi "bajnok" lett, előnye 8 pont a holnap pályára lépő Dortmunddal szemben.


  Hírek