×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  péntek, 02 december 2016 22:13

  Mainz vs. FCB 1:3 - Ez már biztató volt


  FELÁLLÁS: A sok hiányzó (pl. Vidal, Alonso), esetleg az elmúlt meccsek gyenge teljesítményének hatására Carlo taktikai változtatásra szánta el magát, így a szezon során először 4 támadót küldött pályára kezdőként, miközben Lahm a középpályára került, a helyét Kimmich foglalta el a jobb szélen. Mindezt egy klasszikus 4-2-3-1-es felállásban.

  Neuer - Kimmich, Martínez, Hummels, Alaba - Lahm, Thiago - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski

  JÁTÉK: Még nem is igazán tudtuk kiörülni magunkat az új szerkezet láttán, a Mainz rögtön elrontotta a bulit, hiszen egy védelmi megingást követően a mainzi Cordoba előnyhöz juttatta a hazaiakat. Ez viszont felpaprikázta a Bayernt, mely a 4 támadónak köszönhetően könnyedén vette zárótűz alá a Mainz kapuját. A folyamatos beindulásokat és kényszerítőket a hazai védelem képtelen volt lekövetni, így a 8. percben már sikerült is egyenlíteni, onnan pedig csak idő kérdése volt Robben vezető gólja. Mindeközben viszont a Mainz is veszélyes maradt, a kevesebb középpályásunk azért éreztette hatását a védekezésben.
  A második félidőben mindkét csapat visszavett, de a Bayern ezúttal nem adta fel az irányítást, és egy rövid időszakot leszámítva majdnem végig dominált, nyomás alatt tartva a Mainzot, bár a védelemben nem maradtak el a hibák.

  KONKLÚZIÓ: Ha permanens marad a 4 támadó játszatása, és nemcsak a sérültek miatt küldött fel ilyen csapatot Carlo, akkor felmerülhet a lehetőség, hogy ismét visszatér a korábbi évek jellemezte dominancia és támadófoci, amit sokan hiányoltak - csak konzervatívabb formában. Kíváncsian várjuk a megfejtést.

  A MECCS EMBERE: Az egész támadó szekció jól mozgott, de a legtöbb impulzust ma is Robben vitte a játékba, és gólt is lőtt ugyebár.

  Hírek