×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 10 december 2016 17:19

  Újabb kiütés: FCB-Wolfsburg 5:0


  FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti a Mainz elleni hadrendhez nyúlt vissza, azaz 4-2-3-1-ben lépett pályára a Bayern, melyben egyszerre volt kezdő Ribéry, Robben, Müller és Lewandowski. Az olasz mester egyedül a védelmet keverte meg kicsit, amire Hummels betegsége miatt is szükség volt, itt az Alaba-Martínez páros játszott középen, Bernat pedig a baloldalon. Lahm visszakerült az eredeti posztjára. A Wolfsburgnál kezdő volt Gomez, nem lépett viszont pályára Luiz Gustavo, Draxler pedig a keretbe sem került be.

  Neuer - Lahm, Martínez, Alaba, Bernat - Vidal, Thiago - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski (csereként beállt: Alonso, Costa és Rafinha)

  JÁTÉK: Úgy ment át a Bayern a Farkasok védelmén, mint forró kés az olvadó vajon. Aligha lehet mérceként tekinteni erre a meccsre, mert a Wolfsburg totálisan szervezetlenül rohangált a pályán. Csak a különbség volt kérdéses, és hiába vette vissza alaposan a tempót a Bayern már 2:0 után, még így is sikerült további három gólt szerezni. Ma ráadásul minden bejött a rekordbajnoknak, nem tudott úgy megpattanni, lecsorogni egy labda a tizenhatoson belül, hogy ne bajor játékost talált volna meg. Jó hír, hogy Lewandowski újabb két góllal zárkózik a góllövőlistán (Aubameyang és Modeste sem talált be), míg Müller 999 perces bajnoki góltalansági sorozatot szakított végre meg.

  KONKLÚZIÓ: Az tisztán látszik, hogy javuló formában a csapat, amit elősegít az, hogy az ellenfelek sem igazán veretesek mostanában (vagy nem teljesen motiváltak, lásd Atlético), illetve kétségtelenül javított a helyzeten az is, hogy Ancelotti hozzányúlt végre a négytámadós felálláshoz. Az RB Leipzig hatalmas meglepetésre 1:0-ra kikapott az eddig sereghajtó Ingolstadt otthonában, így jobb gólkülönbségével a Bayern átvette a vezetést a tabellán. Ráadásul a Dortmund sem tudott nyerni, 1:1-re végzett Kölnben, hátránya ezzel már 8 pont.

  A MECCS EMBERE: Gyakorlatilag az egész csapatot ki lehetne emelni (még Neuernek is volt egy óriási bravúrja), de legyen Thomas Müller, aki megannyi kapufa, elhibázott vagy kivédett lövés után, hét hónapot követően végre ismét betalált a kapuba.

  Hírek