×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szerda, 21 december 2016 21:47

  Bayern-Lipcse 3:0 - Tükörsima rangadó


  FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti némi meglepetésre nem négy, hanem csupán három támadót nevezett a kezdőbe, azaz Lewandowski mellett Costa és Robben került be a kezdőcsapatba - Ribéry és Müller csupán a padra ülhetett le. Emellett viszont a lehető legerősebb csapatot állította ki az olasz mester Boateng hiányában. A lipcseik oldalán meglepetés nem volt, Gulácsi Péter pedig ezúttal is elsőszámú hálóőrként szerepelt.

  Neuer - Lahm, Martínez, Hummels, Alaba - Thiago, Alonso, Vidal - Robben, Lewandowski, Costa (csereként beállt: Robben, Bernat, Kimmich)

  JÁTÉK: Agilisan kezdte a találkozót az RB Leipzig, az első helyzetek a vendégek előtt adódtak, de miután ezek kimaradtak, a Bayern 30 perc alatt lerendezte a rangadót. Thiago és Alonso góljaival már a 25. percben kettővel ment a Bayern, a 30. percben pedig Forsberg jogos kiállítása miatt emberhátrányba is került a Lipcse. A 45. percben aztán Lewandowski döntötte el végleg a három pot sorsát, miután magabiztosan értékesített egy büntetőt - Gulácsi ütközte le ziccerben Costát. A második félidő már sok izgalmat nem tartogatott a szurkolók számára néhány kimaradt hazai helyzeten kívül, a Leipzignek a szépítésre sem volt halvány esélye sem. 

  KONKLÚZIÓ: A bajor győzelemre a kiállítás tette rá a pecsétet, de már addigra is kétólos előnyben volt a rekordbajnok, amely ismét megmutatta, ki az úr a háznál. Hivatalosan majd csak január közepén hirdetnek őszi bajnokot (a 17. fordulót a szünet után rendezik), de matematikailag már a Bayernné ez a nem hivatalos cím. A Dortmund hátránya immáron 12 pont.

  A MECCS EMBERE: Nehéz kiemelni bárkit a sok jó teljesítmény közül, de Thiago szerezte az első gólt, majd adott gólpasszt a második találatnál, ráadásul végig agilisan irányított - így elvitathatatlan érdeme van a győzelemben.


  Hírek