×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 28 január 2017 17:17

  Bremen vs. Bayern 1:2 - Profi munka


  FELÁLLÁS: A Bremen ellen Carlo mester egy igen erős kezdő tizenegyet küldött pályára, még úgy is, hogy több kulcsembere is sérült volt (Thiago, Vidal, Boateng). Ezúttal is 4-2-3-1-et kaptunk, széleken Robbéryvel:

  Neuer - Lahm, Martínez, Hummels, Alaba - Kimmich, Alonso - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski

  JÁTÉK: A pályára lépő keret erősségének megfelelően az első fél órát egyértelműen a Bayern uralta, de hiába próbált több támadást is vezetni a bajor elf, igazán veszélyes helyzetig/kapuig nem jutottak, nem úgy a Werder, aminek 2-3 veszélyes kontrát is sikerült végigvezetnie. Aztán jött a 30. perc, és Ribéry baloldali előretörése után középre gurított, ahol Robben gepárdsebességgel érkezve kegyetlenül a kapuba bombázott. Begyakorolt figurának tűnt. Ami azután következett, már biztosan az volt. A féldiő utolsó percében a büntetőterület előtt jutottunk szabadhoz, amit Alaba kegyetlenül a bal felső sarokba bombázott. Végre neki is van valami sikerélménye ebben a szezonban.

  A második félidőt is a Bayern kezdte jobban, de az egyik - egyébként remekbe szabott - brémai kontra végén mégis a hazaiak tudtak szépíteni Kruse révén, így ismét érdekessé vált a meccs. Ebben az időszakban pár érdekes bírói ítéletet is láthattunk a Bayern ellen amúgy, egy jogos büntető mindenképp elmaradt. A meccs kétharmadánál Ancelotti aztán szerkezetet váltott, Müller helyére Sanches érkezett, aktiválva az ismert 4-3-3-at. Minden jel szerint a kontrákra álltunk át, amit a Robben-Coman, majd a Ribéry-Costa csere tett végleg egyértelművé. Sokatmondó mozzanat: nem akartuk mindenképp meglőnni a harmadikat, inkább stabilizáltuk a csapatjátékot, és felkészültünk az adódó kontralehetőségekre.

  Az eredmény nem is változott, a Bayern 2:1-re nyert Brémában.

  KONKLÚZIÓ: Ancelotti tökéletes érzékkel használta az offenzívabb csapatot az előny megszerzésére, és még jobb érzékkel állította át a csapatot 4-3-3-as stabilabb, kontrákra épülő focira a meccs vége felé. Tökéletes munka volt, minden szinten.

  A MECCS EMBERE:
  Robbéry, a klasszisuk egyszerűen időtlennek és nélkülözhetetlennek tűnik.
  Hírek