×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 04 február 2017 17:16

  FCB-Schalke: Rossz játék és pontvesztés


  FELÁLLÁS: Carlo Ancelotti a Schalke ellen a rotáció eszközéhez nyúlt, ami valószínűleg a most következő angol heteknek szólt már. Alaba és az 500. tétmeccsére készülő Lahm kikerült a kezdőcsapatból, Thiago pedig még nem volt elég fitt ahhoz, hogy bekerüljön, így ő a kispadról nézte végig a találkozót. A gelsenkirchenieknél első alkalommal lépett pályára Badstuber, akit sajnos sérülés miatt le kellett cserélni a második félidőben. Jobbulást, Holger!

  Neuer - Rafinha, Martínez, Hummels, Bernat - Alonso, Vidal - Robben, Müller, Costa - Lewandowski (csereként beállt Coman, Alaba és Lahm)

  JÁTÉK: A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt előzetesen elképzeltük - a Bayern dominálta a játékot, a 9. percben pedig Lewandowski már be is talált, egy találatra felzárkózva a góllövőlistát vezető Aubameyang mögé. Ami ezután következett, az viszont teljesen váratlan volt, ugyanis a Schalke egy szabadrúgásgóllal már a 13. percben egalizált, majd a fegyelmezett kontrajátékával teljesen szétfutotta a bajor védelmet. Guardiola első évében láthattunk ilyet. Csoda, hogy a vendégek a sok-sok lehetőségükből nem tudtak gólt szerezni, míg a Bayern egyedül a félidő végén volt veszélyes, Lewandowski rúgott felsőlécet.

  A második félidőben már jobban kezében tartotta a mérkőzés irányítását a Bayern, bár a Schalke megindulásaiban végig ott volt a veszély. A gelsenkircheniek pechje, hogy egyetlen klasszikus befejezőemberük sem volt bevethető állapotban. Ancelotti csak a 70. perc után kezdett cserélni, amivel jobbá is vált a hazaiak játéka, de ma minden kimaradt - hiába adódtak helyzetek még az utolsó pillanatokban is, ezúttal nem jött össze a last minute gól.

  KONKLÚZIÓ: A Schalke az a csapat, aminek ebben a szezonban a játékosállományában és az edzőjében is megvan a potenciál, eddig azonban ez meglehetősen ritkán mutatkozott meg. Most viszont igen, a Bayern ellenben talán már túlságosan is a következő hetek nagy feladataira, például a BL-nyolcaddöntőre koncentrált.

  A MECCS EMBERE: Markus Weinzierl, a Schalke mestere, aki remekül felkészítette csapatát a meccsre.

  Hírek