×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szombat, 11 február 2017 17:26

  FCI-FCB 0:2 - Újabb last minute siker!  FELÁLLÁS:
  Carlo Ancelotti újfent a rotáció eszközéhez nyúlt, de ezúttal a csapat szerkezetét is alaposan megváltoztatta, hiszen szélső nélkül lépett pályára a Bayern. A középpálya első sorában Vidal, Kimmich és Alonso szűrt, előttük pedig Thiago és Müller próbálta felépíteni a támadójátékot. Ha le akarnánk rajzolni a felállást, akkor egy karácsonyfa-alakzatot kapnánk.

  Neuer - Lahm, Martínez, Hummels, Alaba - Kimmich, Alonso, Vidal - Müller, Thiago - Lewandowski (csereként beállt Costa, Robben és Rafinha)

  JÁTÉK: Az olasz mester elképzelése nem igazán jött be, ugyanis széljáték nélkül gyakorlatilag halott volt a Bayern játéka. Egy-egy alkalommal sikerült csupán veszélyes szituációt kialakítani az ingolstadti kapu előtt, de akkor vagy egy gólvonal előtt becsúszó védő (két alkalommal is), vagy a kapufa hárított. Cserébe viszont a kiesőhelyen tanyázó bajor kiscsapat sem nagyon foglalkoztatta Neuert, összességében tehát igen csendesen csordogált a mérkőzés.

  A találkozó utolsó 20-25 percére váltott Ancelotti, és hozta be előbb Costát, majd Robbent. Ahogy azt várni lehetett, egyből élénkebbé vált a rekordbajnok játéka, csakhogy az idő ekkorra már vészesen elfogyott, az Ingolstadt pedig hősiesen védekezett. De ahogy ebben a szezonban már oly sokszor, ezúttal is jött a slusszpoén az utolsó pillanatban, ráadásul most kétszer is: a 90. percben Vidal pöckölte a labdát a kapuba, a 91. percben pedig Robben lőtte ki a jobb alsó sarkot.

  KONKLÚZIÓ: Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, Ancelotti ezzel a fura felállással valójában már az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntőre pihentette a csapatát, mint ahogy valószínűleg a lagymatag tempó is betudható ennek. Más kérdés, hogy az elmúlt hetekben sem láttunk jobb játékot a Bayerntől, így csak bízhatunk abban, hogy szerda este azt az arcát fogja mutatni az együttes, mint amelyiket karácsony előtt a Leipzig ellen. És ha már a lipcseiek: a második helyen tanyázó RB meglepetésre simán kikapott otthon a Hamburgtól, így hátránya már hét pont! Ráadásul a Dortmund is kikapott a sereghajtó Darmstadt otthonában - ez is a Bayern fordulója lett.

  A MECCS EMBERE: Vidal, hiszen az ő 90. percben lőtt gólja hozta meg az áttörést.


  Hírek