×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szerda, 15 február 2017 22:28

  Mesés győzelem - FCB vs ARSENAL 5:1


  FELÁLLÁS: Ahogy arra számítani lehetett, Carlo Ancelotti nem akarta a véletlenre bízni az Arsenal elleni BL-párharcot, és a lehetőségekhez mérten (Boateng és Ribéry továbbra is sérült) legerősebb kezdőcsapatot állította ki. A gyenge formában lévő Müller ismét kispadozott.

  Neuer – Lahm, Martínez, Hummels, Alaba – Alonso, Vidal – Robben, Thiago, Costa – Lewandowski (csereként beállt Kimmcih, Müller és Rafinha)

  JÁTÉK: Elképesztően egyoldalú játékot láthattunk az első 30 percben, a mérkőzést az M4 Sporton kommentáló Hajdú B. István joggal jegyezte meg, hogy még egy Freiburg vagy Ingolstadt sem húzódik be olyan mélyen a kapuja elé, ahogy tette azt az Arsenal ekkor. A Bayern sokféleképpen igyekezett feltörni az angolok védelmét, és ez legjobban az átlövésekkel sikerült, végül egy klasszikus Robben-féle ballábas lövés hozta meg az eredményt. A félidő derekán aztán egy teljesen a semmiből érkező és borzasztóan szerencsétlen tizenegyes forgatott fel  átmenetileg - mindent, amivel Wenger csapata megszerezte idegenbeli találatát. Egészen eddig momentuma sem akadt az Ágyúsoknak, ezt követően viszont érezhetően megzavarodott a Bayern, nem sokkal a szünet előtt pedig már ziccert is kellett hárítania Neuernek.

  A második játékrészben azonban már nem volt kegyelem, a Bayern valóságos gálafutballt produkált, nyoma sem volt a korábban érzékelhető bizonytalanságnak. Ancelotti csapata az 53. és a 63. perc között (miután Koscielny sérülés miatt lement a pályáról) három gólt is bepakolt az amúgy ihletett formában védő Ospinának, Thiago kettőt vállalt, de Lewandowski is fejelt egyet - no meg sarokkal adott egy fantasztikus gólpasszt. Ha az Arsenal hálóőre csak egy átlagos teljesítményt nyújt, vagy a játékvezetői kar nyitva tartja a szemét, 5-10 percenként láthattunk volna egy-egy újabb találatot, így viszont a 88. percig kellett várnunk az ötödikre, amit a nem sokkal korábban csereként beálló Müller lőtt be.

  KONKLÚZIÓ: A továbbjutás alighanem megvan, bár Ancelotti biztosan óvatos lesz a 2004-es Milan-Depor párharc közeli megtapasztalójaként (4:1 után 0:4 és kiesés az olaszoknak). Bíztató, hogy ebben a szezonban a kulcsfontosságú mérkőzéseken, mint amilyen a Leipzig elleni bajnoki és ez a BL-meccs volt, rendkívül jó és motivált futballt mutatott a Bayern.

  A MECCS EMBERE: Nehéz megmondani, hiszen káprázatosan játszott mindenki egy gyengébb negyedórától eltekintve. Az UEFA Robbennek adta a címet, mi viszont ezt megosztjuk a kiválóan szervező és duplázó Thiagóval is.

  Hírek