×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szerda, 12 április 2017 22:30

  FCB - Real 1:2 - Összeomlás


  FELÁLLÁS: Már a délutáni sajtóhírek is előrejelezték, hogy Robert Lewandowski végül nem tudja vállalni a játékot vállsérülése miatt, de legalább Müller felépült, így nem kellett Ancelottinak valami merőben újat kitalálnia a Real Madrid ellen. Neuer is bevethetővé vált, így más (kellemetlen) meglepetés nem ért minket. A Real szintén a várható kezdőjével állt ki.

  Neuer – Alaba, Martínez, Boateng, Lahm – Alonso, Vidal – Ribéry, Thiago, Robben – Müller (csereként beállt Bernat, Costa és Coman)

  JÁTÉK: A mérkőzés óvatos tapogatózással kezdődött, a Real Madrid tőle szokatlanul nagyon mélyen védekezett. Még Bale és Ronaldo is jóval a felezővonal mögött helyezkedett, ami talán meglepte a Bayernt, legalábbis látványosan nem tudott mit kezdeni a masszív spanyol védekezéssel. Cserébe viszont a veszélyes ellentámadások is elmaradtak, bár Neuernnek így is kapufára kellett tolnia egy kósza fejest. A Bayern főként a jobboldalon, Robben révén próbálta feltörni a Real védelmét, többnyire sikertelenül, így azonban kimagaslóan sok szögletet végezhetett el. Már éppen fogalmaztam magamban a mondatot, hogy a Bayern idén sem jelent sok veszélyt az ellenfelek kapujára a közvetett pontrúgásoknál, amikor a sokadik sarokrúgást követően Vidal a kapuba fejelt. A vezetés láthatóan magabiztosabbá tette a Bayernt, agilisebbé vált a passzjáték, a szünet előtt pedig még egy tizenegyest is kapott. Tegyük gyorsan hozzá, jogtalanul, Carvajal nem kézzel blokkolta Ribéry kapuba tartó lövését, de Vidal igazságot tett, és jócskán kapu fölé lőtte a büntetőt...

  A második félidő azonban maga volt a rémálom. Kezdődött minden egy korai madridi egyenlítéssel, majd Martínez néhány perc leforgása alatt kiállítatta magát, a 61. perctől így emberhátrányban játszott a Bayern. Ettől fogva gyakorlatilag már csak egy csapat volt a pályán, és az sajnos nem a Bayern volt. Sorjáztak a vendéghelyzetek, Neuer bravúrosabbnál bravúrosabb védésekkel próbálta életben tartani csapatát, de a hajrához közeledve Cristiano Ronaldo újabb gólt szerzett. Ancelotti együttese sajnos teljesen tehetetlen volt emberhátrányban, esélye sem volt a gólszerzésre, így hátránnyal utazik a jövő keddi madridi visszavágóra.

  KONKLÚZIÓ: Nehéz mit mondani, a kiállításig két teljesen egyenrangú csapat feszült egymásnak, utána viszont a Real felmosta a padlót a Bayernnel – ismét. Innen borzasztó nehéz lesz visszajönni…

  Hírek