×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  kedd, 18 április 2017 23:06

  Drámai végjáték - kieséssel


  FELÁLLÁS: Az elmúlt napokban alighanem minden bajor drukkert az izgatott a legjobban, bevethető állapotban lesz-e Hummels és Boateng a madridi visszavágóra. A kérdésre csak közvetlenül a meccs előtt kaptunk választ: igen, mindketten játékra készek! Ez, illetve Lewandowski visszatérése mindenképpen bizakodásra adhatott okot, hiszen a Bayern végre a legerősebb kezdőcsapatával állhatott ki egy kulcsmérkőzésen. A Real Madridból az eddigi hiányzók mellé Bale csatlakozott, őt Isco helyettesítette.

  Neuer - Lahm, Hummels, Boateng, Alaba - Alonso, Vidal - Robben, Thiago, Ribéry – Lewandowski (csereként beállt Müller, Kimmich és Costa)

  JÁTÉK: A várakozásoknak megfelelően aktívan kezdte a mérkőzést a Bayern, az odavágóhoz hasonlóan a Real Madrid szinte azonnal behúzódott a saját térfelére. Nem telt el tíz perc, és ennek meg is lehetett volna az eredménye, de Thiago közeli próbálkozását Marcelo blokkolta, a kipattanót pedig Robben az oldalhálóba lőtte. Óriási helyzet volt! Ezt követően viszont a madridiak is feléledtek, és kontratámadásaik révén egyre veszélyesebbé is váltak (Boateng a gólvonalról mentett például!) – hozzátéve, a bajorok több ízben is odaajándékozták a labdát a félpályánál, a visszatámadások pedig messze nem voltak olyan hatékonyak, mint azt megszokhattuk korábban. Ráadásul egyre nagyobb hévvel kezdett letámadni a Real Madrid, így a félidő második felében már a labdakihozatalok is nehézkessé váltak. A tendencia tehát kifejezetten aggasztó volt. Volt még ugyan 45 perc hátra, az eredmény pedig 0:0 volt a szünetben, de a látottak alapján már kevéssé lehettünk optimisták.

  A második félidő azonban remekül kezdődött! Bár Robben fejesét Marcelo a gólvonalról kifejelte, szinte rögtön ezután a holland kiharcolt egy büntetőt, amit Lewandowski – de kár, hogy Münchenben nem játszhatott! – be is vágott. 35 perccel a rendes játékidő vége előtt tehát egy gólra került a továbbjutástól a Bayern. A vezetés megszerzése után nem sokkal Vidal hagyott ki egy hatalmas ziccert, utána viszont a Real Madrid rendezte a sorait, és óriási elánnal kezdett el újra futballozni. Teltek-teltek a percek, és a Bayern nem tudta áttörni a spanyolok védelmi falát, majd a 76. percben egy kontra végén Ronaldo gólt fejelt. 1:1. A helyzet azonban még nem vált reménytelenné, hiszen egy góllal a hosszabbítás elérhető volt ebben a pillanatban. Majd a 78. percben jött Ramos – de nem egy tőle megszokott gót fejelt, hanem öngóllal segítette a Bayernt! 1:2! A 84. percben aztán Kassai Viktor vált főszereplővé, mikor Vidalt egy erősen vitatható második sárgával leküldte a pályáról… Elképesztő fordulatok… Münchenben ekkor esett össze a Bayern. Madridban a hosszabbítás elérése lett a cél. Érkezett is Kimmich Lewandowski helyére, a küldetést pedig teljesítette a csapat.

  A hosszabbításra láthatóan nagyon fáradtan érkeztek a csapatok, és ez nyilvánvalóan az emberhátrányban lévő Bayernt sújtotta jobban. Ennek ellenére viszont teljesen nem adták fel a támadások vezetésének lehetőségét Robbenék sem, elvégre csak így lehetett valamelyest csökkenteni a Real nyomását. Kassai egyébként újabb komoly hibát vétett, Boateng buktatásánál büntetőt kellett volna ítélnie a Madridnak. Ez nem történt meg, a hosszabbítás szünete előtt viszont Ronaldo negyedjére is lecsapott, csak éppen lesről – ezzel eldőlt, nem lesz tizenegyespárbaj… És innentől vége volt a dalnak, a kinyíló Bayern kapott még kettőt (a 3. Ronaldo gól is lesről született, de a partjelző 10 méteres hátrányban volt). Nagy meccs volt, szomorú befejezéssel.

  KONKLÚZIÓ: Hősként haltak meg a bajorok – de meghaltak.

  Hírek