×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  kedd, 06 február 2018 19:58

  Habkönnyű továbbjutás | Paderborn-Bayern 0:6


  Talán a vártnál is könnyebbnek bizonyult a Paderborn elleni negyeddöntő. A hazaiak ugyan küzdöttek, de az osztálykülöbség egyértelműen kijött a két csapat között. Néha vicces  jelenetekkel tarkított, de alapvetően látványos meccsen könnyedén jutottunk a Német Kupa elődöntőjébe. Az egyetlen negatívum, hogy Müllert sérülés miatt le kellett cserélni - remélhetőleg semmi komoly. 

  Gólszerzőink: Coman, Lewa, Kimmich, Tolisso, Robben (2x)

  Kezdő11: Jupp nem tréfált, a harmadosztályú ellenfél ellen rögtön 5 vegytiszta támadó szellemű játékost is a pályára küldött, így csak Vidal volt az egyetlen klasszikus védekező középpályás, ha ő nevezhető annak :)

  Így kezdtünk: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Vidal - Robben, Müller (Tolisso), James (Rudy), Coman (Ribéry) - Lewa


  Jegyzőkönyv:
  A felállásnak megfelelően a Bayern rögtön neki is esett a Paderbornnak, már az első percekben sikerült helyezeteket kialakítani, és azokat elszórakozni vagy elönzőzni.
  A bajorok folyamatosan a hazaiak kapuja előtt tanyáztak, méghozzá elég sok emberrel, a kiscsapatnak viszont sikerült kiszabadulnia néha és egy-két veszélyes támadást is képesek voltak vezetni.
  A lendület azonban csak 20 percig tartott, ekkora Müller akrobatikus mozdulata és Robben "parádés" luftja után valahogy Comanhoz került a labda, aki bekotorta az elsőt. 0:1
  Jupp csapata elkapta a fonalat, és 5 perccel később már jött is az újabb gól - egy szép Coman lőtt passz után a lengyel gólfelelősünk vette be a hosszú sarkot. 0:2
  Ezt követően kicsit visszább vettünk, a gólnál megsérülő Müllert pedig Tolisso váltotta.
  A félidő utolsó csattanója a 44. percre jutott, Kimmich kapott egy remek kiugratást és a kapu elé érve nagyon szemtelenül a rövidbe emelte a labdát. 0:3 Látszik, hogy még mindig meg vannak a középpályásreflexek a srácnál.

  A második félidő rögtön egy nagy Paderborn helyzettel indult, de a szépítés elmaradt. A hazaiak azonban továbbra is letámadás mellett maradtak és a korábbihoz képest nagyobb nyomást gyarkoroltak a kicsit álmoskásan visszatérő müncheniekre.
  A Bayern azonban hamarosan magához tért és begyújtotta a rakétákat. Egy nagy helyzetet követő szögletet Tolisso stukkolt a kapuba. 0:4
  Innentől már örömjáték következett, szebnél szebb megmozdulások, újabb és újabb kimaradt bajor helyzetek.
  A 65.percben a ma is jól játszó Jamest lecserélte Heynckes, a helyén Rudy folytatta.
  A meccs utolsó fázisa inkább komótosan telt el. A Bayern már nem akart többet, a hazaik meg nem tudtak többet, pedig majdnem kaptak egy ajándékgólt is a védelmünktől. Időközben Alaba is kapott egy rúgást, de ő tudta folytatni.
  Az utolsó 10 percre Ribéry is beállít Coman helyére, és megérte a dolog, mert még hátra volt 2 gombóc Robbentől. Az elsőt Rudy rúgatta a hollanddal (0:5), majd pedig Ribéry az utolsót a 88. percben, beállítva a 0:6 kiütéses győzelmet, amivel bejutottunk a Német Kupa elődöntőjébe.

  Az elődöntő további résztvevői a 
  • Schalke - Wolfsburg
  • Lever - Werder
  • Frankfurt - Mainz
  párosításokból kerülnek majd ki.

  Hírek