×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  kedd, 20 február 2018 22:25

  Müllendowski-duplával eldőlt a párharc | FCB-Besiktas 5:0

  Hiába kezdtek kivállóan a törökök és hiába harcoltak példamutatóan az első félidőben, egy Bayern elleni emberhátrányt azért nem tudtak semlegesíteni. A küzdelmes első 40 perc után Müller törte meg a jeget, onnantól pedig már nem volt kétséges, hogy Heynckes csapata maga alá gyűri a Besiktast. Így is lett, a München szokásához híven megszórta a gyengébb ellenfelét. Több mint sanszos, hogy eldőlt a továbbjutás.

  Gólok: Müller (2x), Coman és Lewandowski (2x)

  Kezdő11:
  A BILD várt kezdőjével szemben Jupp egy deffenzívebb tizenegyet küldött pályára a törökök ellen, a középpályán két kemény középpályást: Vidalt és Javit is bevetette. Robbéry csak a padon kapott helyett, de később beszálltak a meccsbe.

  Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Martínez, Vidal (Tolisso 83’) - Müller, James (Robben 44’), Coman (Ribéry 81’), Lewandowski

  JEGYZŐKÖNYV:
  ● A mérkőzés kissé paprikásan kezdődött, mindkét csapat elég sok taktikai szabálytalanságot követett el, ami megadta a párharc alaphangját.
  A hazaiak mellett a vendégek is bátran támadtak, több veszélyes török támadás is érkezett a hazi kapura.
  ● A kezdeti vendég fellángolás után a Bayern folyamatosan kezdte átvenni az irányítást: először Coman tornásztatta meg távolról Fabri kapust, pár perccel később pedig Vidal veszélyeztetett fejjel. A gólra azonban még várni kellett.
  ● 17 perc elteltével már villant is az első piros, szerencsére vendég téren: Vida utolsó emberként gáncsolta el a kapura törő Lewát, a román bíró pedig jogosan állította ki a horvát védőt. Az ezt követő szabadrúgás épp csak mellé ment James részéről, közel 20-ról.
  ● A kiállítás után a dominancia még jobban érződött, ez meg is látszott a nagyobb helyzeteken (pl. Hummels életerős fejese). Az isztambuliak szervezett védelme viszont nagyon jól állta a sarat, emellett a bajor kombinációk sem ültek annyira, túl statikus volt a csapat.
  ● Azonban szünet előtt mégis megtört a jég: Coman robogott el szélen, beadása Alabaról Müller elé kerül, aki közelről - a kapus lába között - bekotorta a lasztit. 1-0
  ● Rossz hírként ért, hogy Jamest még félidő előtt le kellett cserélni: Müller lövése találta keményen arcon, nem tudta folytatni. Helyére Robben érkezett.

  ● A második játékrész remekül kezdődött, hiszen sikerült megduplázni az előnyt: Müller ugratta ki Lewát, a lengyel pedig középre gurított, a passzra egyből robbant Coman , aki laposan vágta a török hálóba a második bajor gólt. 2-0
  ● A meccs hátralévő részében a Rekordbajnok szó szerint hengerelt, a Besiktas fizikailag szétesett és nem tudta felvenni a ritmust, mint az első félidőben.
  ● Ennek megfelelően jött is Müller 2. gólja, ami nemcsak a mai meccset, de talán a továbbjutás sorsát is eldöntötte: Robben dobott ki egy labdát szélre Kimmich-nek, a fiatal titán remekül centerezett, az érkező CSK pedig megint nem hibázott közelről (66. perc). 3-0
  ● Majd jött a negyedik is: Lewa is betalált, előtte iskolajátékot prezentált a csapat. 4-0
  ● A gálát ismét csak a lengyel koronázta meg: azért, hogy le ne maradjon Müllertől, ő is duplázott - beállítva az 5-0-ás végeredményt.

  ● Az különbség még ennél is nagyobb lehetett volna, ha az összes nagyobb helyzetünk bemegy a végén. Ami tény, fél mér lábal a negyeddöntőben érezhetjük magunkat.
  ● A visszavágót március 14-én, szerdán rendezik Isztambulban

  Hírek