×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 15 szeptember 2018 17:12

  Újabb pontokat gyűjtöttünk, de újabb franciát veszítettünk


  Szerencsétlenül indult a meccs, de a szépen felpörgő Bayern könnyedén fordított Tolisso és Robben góljaival a nagyon gyengén játszó Leverkusen ellen. AZ örömünket azonban beárnyalja egy újabb, súlyosnak tűnő sérülés - amit az egyik gólszerzőnk, Tolisso szedett össze.

  Gólok: 0-1 Wendell (5') illetve 1-1 Tolisso(10'), Robben 2-1 (19'), James 3-1 (87')

  Kezdő: Niko a vártnak megfelelően újabb rotációt alkalmazott: Alaba helyett Rafi, Martínez helyett Tolisso és Ribéry helyett Gnabryt küldte fel a pályára, Hummels sérülés miatt nem volt a keretben.
  Neuer - Kimmich,Süle, Boa, Rafinha - Thiago - Robben, Müller, Tolisso, Gnabry - Lewandowski
  Első félidő: Bajor szemszögből rendkívül szerencsétlenül indult a meccs, hiszen egy Thiago kezében elakadt labda miatt a bíró már a 2. percben büntett fújt a Leverkusen javára, azonban Volland lövését elsőre még védte Neuer, de a "parádésan" teljesítő bíró másodjára is a Bayern ellen ítélt kétes szituban a büntetőre befutó játékoso miatt megismételtette a tizenegyest amit Wendell már bevágott. (0-1)
  Ez viszont épp elég volt a Bayern felbosszantására amely öt percen belül válaszolt is a bekapott gólra, egy gyors, kapu előtt passzolgatásból Tolisso elé került a labda aki másodjára sikeresen a hálóba talált. (1-1)
  A vezetés megszerzése sem váratott sokáig magára, a 20.percben Tah hibájából az aktívan játszó Robben elé került a labda, aki egy pattanás után megvillantotta a balost és máris 2-1 volt az állás.
  Az első félidő hátra lévő részében a Bayern nyomasztó mezőnyfölényt alakított ki, ellenfelének momentumai sem voltak, ennek ellenére a bajor szurkolók lehettek elkeseredettebbek a szünetben, hiszen röviddel előtt a gólszerző Tolisso szenvedett feltételezhetően súlyosabb térdsérülést. Őt James váltotta.

  Második félidő: A játék ott folytatódott ahol abbamaradt. A müncheniek domináltak míg a Kusen képtelen volt nagyobb helyzet kialakítására, még annak ellenére is hogy Brandt beállt. Mindeközben a nem túl sokat mutató Gnabryt Martínez váltotta. Sajnos a második félidőt sem úsztuk meg sérülés nélkül. A csak pár perce pályán lévő Bellarabi hátulról szállt bele Rafinhába, aki szintén csak támogatással tudta elhagyni a pályát. Az elkövető viszont piros lappal hagyta el a pályát, így emberelőnyben fejezhettük be a meccset. A végére ismét felpörgette a játékot a Bayern, melynek eredményeképpen James növelte az előnyt, beállítva a végeredményt: 3-1


  Értékelések: sérüléséig kifejezetten akív támadóerőt mutatott Tolisso, az ő elvesztése ezért is lehet fájdalmas. Mellette Robben volt a támadó részleg igazán aktív szereplője, nemcsak a gólja miatt. Gnabry ellenben még nem igen tudta felvenni a csapat ritmusát, de nemcsak ő volt szürke ma, hanem Lewandowski is. A csapat mai motorja azonban Thiago volt, aki folyamatosan forgatta a játékot és tette-vette a labdát középen.

  Hírek