×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 09 március 2019 17:33

  Átvettük az első helyet | FCB - Wolfsburg 6:0


  Az elmúlt években már hozzászokhattunk, hogy a Wolsburg komoly pofonokba szalad bele a Bayern ellen. Mivel a müncheniek  szeretik ápolni a hagyományokat, így ez ezúttal sem volt másképp. Kovac csapata örömjátékot produkálva, hat gombócot helyezett el a Farkasok kapujába, akiknek momentumuk sem volt.

  Kezdő
  Sokan azt várhaták, hogy Kovac 1-2 pozícióban pihentetni fog a Pool elleni visszavágóra, ezzel szemben egy igen erős csapattal kezdett. Löw hétközi bejelentése alapján várható volt, hogy a Müller-Hummels-Boateng trió csak azért is bizonyíthat, ennek megfelelően helyet is kaptak Kovac kezdőjében. Alaba ínszalagját a Liverpool ellen kímélték, így az ő helyén Rafinha focizott. Elől Gnabry és Müller kapott helyett a széleken, és ez mint utólag kiderült remek döntésnek bizonyult.

  Neuer – Kimmich, Hummels, Boateng, Rafinha – Thiago, Martínez (Goretzka 55) – Müller, James (Sanches 74), Gnabry (Ribéry 55) – Lewandowski

  Meccskép
  A vártnak megfelelően erősen kezdett Kovac csapata, renegeteg támadást vezettek, nemcsak a széleken, hanem középen is - hála James jó formájának - és ezek  látványosak is voltak. A magabiztosan focizó bajorok azonban így kellett egy fél óra, hogy megtörjék a jeget. Ehhez elsősorban két mesteri előkészítés/passz (Müller és James) kellett és Gnabry remek formája a kapu előtt. A második gól tanítanivaló volt, és lényegében el is döntötte a meccset már az első félidő végére.
  A fordulás után - a megszokottaktól eltérően - nem igazán vett vissza a Bayern a sebességből, láthatóan élvezve a focit a csapat. Ehhez az is hozzátartozik, hogy időközben Ribéry és Goretzka is beállt, és az ő bionyítási vágyuk újabb lendületet adott.  Az öreg francia 3 gólpasszt is kisztott végül. A Liverpool elleni tartalékolásnak nyomát sem lehetett látni, ráadásul ezen a napon a hatékonyság is ott volt a toppon, így a hat gól egyáltalán nem volt túlzó a meccsképhez képest.... bár Lewandowski ezúttal "csak" kettőig jutott. :)

  GÓLOK: 1-0 Gnabry (34), 2-0 Lewandowski (37), 3-0 James (52), 4-0 Müller (76), 5-0 Kimmich (82), 6-0 Lewandowski (85)

  Hírek