×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1572

  szerda, 15 május 2019 16:07

  Rafi és Robben sajtótájékoztatón búcsúzott


  Franck Ribéry után, kedden a Bayern újabb két ikonikus alakja jelentette be -hivatalosan is - hogy a szezon után távozik a klubtól. Rafinha 2011-ben érkezett Münchenbe, az Genoa csapatától és 16 serleget zsebelt be ezalatt a klubbal, míg Robben 2009-ben csatlakozott a bajor csapathoz és 18 díj elhódításában vállalt szerepet.

  A két játékos egy dupla sajtótájékoztat keretében beszélt a búcsúról, néhol igen érzelmes pillanatokat okozva. 

  Rafinha: Nagyon szép volt az itt eltöltött időszakom, gyönyörű pillanatokat élhettem át a 8 év alatt, de egyszer minden véget ér. Csak a szépre emlékszem. Egyelőre még nem döntöttem el, hogy visszamegyek a hazámba, Brazíliába, vagy maradok Európán belül. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú időt fogok eltölteni Németországban, még 18 évesen kerültem a Schalke csapatához. Akkoriban még nehéz volt számomra, más nyelv, más éghajlat, de mára már németté váltam. Természetesen mindig játszani szerettem volna, de Philipp Lahm, David Alaba és most Joshua Kimmich mellett ez nem mindig volt egyszerű. De én még mindig itt vagyok és így is nagyon sok meccsen léphettem pályára, amelyeken mindig 100%-ot nyújtottam. Minden évben voltak szép pillanatok, de természetesen a 2013-as esztendő a legkülönlegesebb számunkra, hiszen akkor sikerült tripláznunk.

  A két játékos sajtótájékoztatóját 8 játékos is figyelemmel követte, Rafinha természetesen ezt sem hagyta szó nélkül: Olyan rég óta vagyunk együtt, már egy család vagyunk, hiszen minden napot együtt töltünk, nagyon jól ismerjük egymást, nagyon fognak hiányozni. - zárta gondolatait Rafinha könnyeivel küszködve.

  A védővel kapcsolatban volt Karl-Heinz Rummeniggének is pár kedves szava: Rafa akkoriban egy remek igazolás volt. A 8 éve alatt mindig megbízható, pozitív és kedvelt játékos és ember volt. A Bayernnel mindent megnyert, amit klubszinten meg lehet nyerni. Személyében egy nagyon értékes játékost veszít el a klub, hiszen mindig a rendelkezésünkre állt, amikor szüksége volt rá a csapatnak. Minden elképzelhető jót kívánunk neki a jövőben!


  Robben: Ha azon kapod magad, hogy milyen gyorsan telt el az idő, az jó jel. Azt jelenti, hogy kellemesen érzed magad és örömed leled a dolgokban. Igazán különleges meccs vár rám szombaton, teljes mértékben arra a meccsre koncentrálok. Természetesen a feleségemmel és a családommal már beszéltem a jövőmről, de még mindig nem hoztam meg a döntést.

  Nem számítottam rá, hogy ilyen hosszú időt fogok eltölteni itt. Amikor ideigazoltam a Bayern nem számított túl erős csapatnak Európában. Aztán meglepetésünkre az első évben rögtön a döntőbe kerültünk és a klub évről évre remek fejlődésen ment keresztül. Büszke vagyok, hogy a részese lehettem.

  2012-ben döntő büntetőt rontottam, 2013-ban viszont győztes gólt szereztem - mindenki ismeri a sztorit. Ez a gyönyörű a sportban. Nagy csalódást követően is megy tovább az élet és minden siker után még többre vágysz. Ez az, ami profiként éltet.

  A szurkolók elismerése a legtöbb, amit kaphatsz. Ez a legszebb dolog, majdnem szebb, mint trófeákat nyerni. 10 itt eltöltött év után erre biztosan mindig emlékezni fogok. Ha olyan csapathoz igazolok, aki esetleg szembekerülhet a Bayernnel és gólt szerzek ellenük számomra nem fog gondot jelenteni az ünneplés. Úgy gondolom, hogy nonszensz ha nem ünnepelsz, mindig az aktuális csapatodért nyújtasz maximumot. Különben egyszerűen mondhatnád az edződnek, hogy ne is nevezzen a meccsre.

  Végül a Ribéryvel való kapcsolatáról: Az első naptól fogva működött köztünk a dolog. Nagyszerű barátság alakult ki. Nagyon élveztem vele játszani, ő kiszolgált engem, én pedig gólt szereztem. Az ellenkezőjére is volt példa, igaz nem olyan sokszor (nevet).
   

  Hírek