×

    Figyelmeztetés

    JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

    szombat, 18 május 2019 17:50

    Bajnokok vagyunk! Robbéry gólok és örömünnep | FCB-FRA 5:1


    A Bayern könnyedén legyőzte a Frankfurt csapatát és ezzel ismét bajnok lett a Bundesligában, immáron hetedjére sorozatban. Ráadásul a búcsúzó legendák, Ribéry és Robben is gólt szereztek eme remek mérkőzésen. Nem is lehetett volna tökéletesebb forgatókönyvet kitalálni.

    Összefoglaló:

    Kezdő11: Kovac a várakozásnak megfelelően a fiatal szélsőket, Comant és Gnabryt tette a kezdőbe, és a búcsúzó legendák csak a padon kaptak helyet. Sok szurkolónak nem teteszett ez a döntés, de mint kiderült, végül tökéletes döntésnek bizonyult.
    Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Goretzka (Sanches), Thiago - Gnabry (Robben), Müller, Coman (Ribéry) - Lewandowski


    Első félidő: A bajor gárda bajnokjelölthöz méltóan kezdte a meccset, a hatalmas lendület pedig már a 4. percben kifizetődött, ekkora egy remek támadás végén a tökéletesen érekző Coman passzolt okosan a hosszúba. (1:0) A kezdeti sokk után a Frankfurt is magához tért, és veszélyes támadásokkal tudott kontrázni. De a meccs irányítása igazából végig a hazaiak kezében maradt. Az első gól lendületéből bőven maradt, Trapp azonban remekül védett.  Ha pedig ő is tehetetlen volt, akkor jött a bíró: pl. Gnabry 26. perces találtát  hosszas videóbírzás után érvénytelenítették, les címén. (A VAR természetsen ezen a napon is botrányos volt: a Bayern ellen történt gyanús szabálytalanságokat rendre nem videózták vissza, ellenben Gladbachban sikerült egy szabálytalan gólt megadniuk a Dortmundnak) Az elvett találat után ráadásul Goretzka is megsérült ( a helyén Sanches folytatta), így a csapat érezhetően elbizonytalanodott. 

    Második félidő:
    Ezúttal a Frankfurt kezdett jobban, rögtön a játékrész elején Hallernek sikerült  egyenlíteni egy kisebb kavarodás után. (1:1) Ekkor erősen remegett a léc, hiszen a Dortmund győzelemre állt és ha a Frankfurt talál még egy gólt, akkor a BVB-nak állt volna a zászló. Kovac csapata azonban ismét remek mentális állapotról tett tanúbizonyságot, és ismét sikerült vezetést szerezni. Ezúttal a felfutó és kényszerítő után befutó Alaba volt a hős (2:1), az ő gólját már nem érvénytelenítették.  Majd pár perccel később az örök rohanó portugálunk, Renato Sanches is beköszönt a Frankfurtnak, egyre biztosabbá téve a bajnoki címet. 
    De a java még háztra volt, az igazi show: a 65.perc környékén érkezett Ribéry majd Robben (mindketten az utódjaikat váltották) és elkezdték a varázsolást és a tökéletes búcsút. Előbb Ribéry lőtt nagyszerű  szóló gólt a 74. percben, majd pár percre rá Robbenre is kijött a zsuga. (5:1) A jó öreg "repülő hollandi" később még egy másodikat is lőhetett volna, de az örömünnep már így is teljes volt. Az utolsó percek gálahangulatban peregtek le. A lefúját skövetően pedig jöhetett a jól megérdemelt ünneplés és trófeaátvétel. 
    Hírek