×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 25 május 2019 22:10

  A Kupát is behúztuk, megvan a duplázás !! | Lipcse-Bayern 0:3


  A bajnoki cím megszerzése után egy héttel a Bayern végül simán, 3:0-ás sikert aratva legyőzte a Lipcsét és sikerült megnyerni a Német Kupát is - így a szezon végére csak összejött a duplázás!

  Összefoglaló:

  Kezdő: Kovac két helyen változtatott a csapaton az egy héttel ezelőtti kezdőhöz képest, amely legyőzte a Frankfurtot és biztosította a bajnoki címet, mégpedig Goretzka helyett Javi Martínez került be a kezdőbe és Neuer visszatérésével Ulreich a padra szorult. A széleken újfent a fiatalok kaptak lehetőséget (Gnabry - Coman), míg a búcsúzó legendák (Ribéry - Robben) újra a padon kellett helyet foglaljon, de később becserélte őket Kovac.
  Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Martínez (65. Tolisso), Thiago – Coman (87. Ribéry), Müller, Gnabry (73. Robben) – Lewandowski 

  Első félidő:
  Mondjuk ki, borzasztóan kezdtük az első játékrészt, látszólag nagyon nem sikerült megérkezni a mérkőzésbe, amíg a Lipcse pedig szinte nekünk esett és igyekeztek hamar bevinni ők az "első ütést". Ez többek között a visszatérő Neuer bravúrjának, amikor Poulsen fejesét a felső lécre tolta a 11. percben és Kimmich többszöri remekül időzített becsúszásainak köszönhetően nem sikerült. A 29. percben szinte az első komolyabb helyzetből rögtön sikerült gólt szerezni és kijönni a Lipcse addig tartó szorításából, Lewandowski zseniális fejesével. Az csupán a partjelzőn múlott, hogy nem sikerült már a szünetre két gólos előnnyel menni, bár Lewának és Hummelsnek is adódott még erre lehetősége az első játékrész utolsó két percében.

  Második félidő: A második játékrészben szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, ami az elsőben. Ismét Neuer mentette meg a csapatot, hatalmas bravúrjára már 3 perc elteltével szükség volt Forsberggel szemben. Nagy lendülettel érkezett a folytatásra a Lipcse és mindent megpróbáltak, hogy sikerüljön az egyenlítés, szinte beszorították a Bayernt a saját térfelére. Körülbelül 10 perccel később sikerült kijönni a fogásból a Bayernnek és előbb Lewa, majd Gnabry révén megvolt a lehetőség, hogy megszerezzék a megnyugtató, második gólt. Innentől egymást követték a lehetőségek mindkét oldalon, míg végül a 78. percben Coman abszolút klasszis megoldással lerázta a védőjét és Gulácsi kapujába juttatta a labdát. A 86. percben Lewandowski feltette az i-re a pontot és önmaga 2; csapata 3. góljával végleg eldöntötte a mérkőzést.


  A Bayern ezáltal 19.-szer lett Német Kupa győztes és 12.-szer sikerült a duplázás,
  Lewandowski duplájával ezzel a sorozatban is gólkirály lett!

  Hírek