×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 03 augusztus 2019 22:25

  Nem bírtunk a kontrákkal, a BVB-é a Szuperkupa | 0:2


  Az új szezon első "Klassikerét" - még ha csak Szuperkupa is volt - a BVB nyerte. A mérkőzést elsősorban az egyéni hibák dominálták, mindkét csapatnak volt rosszabb és jobb fázisa, de a Dortmund kontráival nem igazán tudott mit kezdeni a Bayern, amelynek szintén voltak nagy helyzetei. Összességében nem érdemtelen a dortmundi győzelem.

  GÓLOK: Alcácer(0:1), Sancho (0:2)

  Kezdő: A hiányzók fényében (Gnabry, Martínez és Hernández) Kovac kezdője nem okozott nagy meglepetést, eltekintve attól a ténytől, hogy Sanches heylett Tolisso kapott lehetőséget nyitásként. A másik oldalon, a nyáron rendesen feltuningolt Dortmund egyelőre csak Schulzot tudta bemutatni az új fogások közül, mivel Brandt, Hazad és Hummels is sérült volt.

  Első félidő: A hazai pályán játszó BVB elég erősen nyitott, így Neuernek már az első percekben nagyot kellett hárítai Reus lövése után. Ezután a játék felvette az elmúlt években megszokott Klassikerek képét. A Bayernnél volt a labda, komoly átütőerő nélkül, a Dortmund pedig várt a kontralehetőségekre, ami bizony többször is adódott, hála a a bajor középpályán és védelemben sorra eladott labdáknak. A hazai csapat azonban az összes komoly lehetőségét elszórakozta, így pedig Kovac csapatának lehetősége adódott, hogy a félidő közepén feljebb kapcsoljon és végre komoly helyezeteket alakítson ki a bizonytalankodó sárga-fekete védelemben. A félidő második felére kicsit leült a mérkőzés tempója és már csak kakaskodásra futotta az erőből.

  A második játékrészt ismét jól kedzte a Dortmund és ezúttal már eredményesen is. Thiago eladott labdáját Sancho cselsorozata után Alcácer váltotta gólra. 0:1. Innentől lett igazán jó a meccs. A Bayern teljes erővel rohamozni kezdett igen komoly helyzeteket kialakítva (Goretzka, Coma és Müller is ziccerbe került), a BVB pedig még több kontralehetőséghez jutott így. A 65. percben Kovac Müller helyett behozta Daviest, hogy erősítse a széljátékot. Közben Kimmich bemutatott eegy szólót, ahol a közzppályától a kapusig vezette a labdát, sajnos gól nélkül. A BVB-nak ez jobban sikerült, a 69. percben ismét Sancho indult meg a jobb oldalon és a lyukas bal oldali védelembe a kapuig vezette kilőtte a hosszú sarkot. 0:2
  A támadójáték további erősítése céljából Kovac Sanchest is behozta Alaba helyére - akinek a posztját Davies vette át. A 75. percben Kimmich taposta meg kicsit Sancho lábát, de sárgával megúszta az esetet. Nem sokkal később Kovac Pavardot is behozta Thigao helyett, így Joshua felléphetett a védekező középpályára. Fordulatot azonban egyik csere sem tudott hozni, a bajorok kicsit beletörődve már nem tudták felpörgetni a tempót és maradt a 0:2.
  Összességében nem érdemtelen a dortmundi győzelem.

  Hírek