×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szombat, 24 augusztus 2019 20:28

  Lewa-mesterhármas, gyenge csapatjáték | S04-FCB 0:3


  Lewandowski mesterhármas (a lengyel lényegében egyedül nyerte meg a meccset) Gyenge bajor játék. Borzalmasan gyenge Schalke és debütáló újoncok: Coutinho, Perisic és Hernández.

  Kezdő: A legfrissebb igazolások miatt ezúttal extra érdeklődéssel várhattuk a kezdőt. Perisic, Coutinho és Cuisance azonban csak a padon kaptak helyett, tehát ebben nem történt meglepetés. Ellenben Hernández végre debütálhatott a védelem közepén. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy a nyaksérülés miatt nem bevethető Thiago helyett Kimmich kezdett 6-os pozícióban, így az ő helyére Pavard került Kovac 4-3-3-mas formációjában.

  Felállás: Neuer - Pavard, Süle, Hernández(Martínez), Alaba - Müller(Coutinho), Kimmich, Tolisso - Gnabry(Perisic), Lewandowski, Coman

  Első félidő: Bajor dominanciával kezdődött a mérkőzés, ezt Lewa kapáslövése is jelezte egy pontrúgás után a 4. percben, veszélyt azonban még nem jelentett a hazaiak kapujára. Lassan a Schalke is felvette a meccs ritmusát és mezőnyjáték alakult ki. Negyed óra elteltével Pavard fejelt kapura Kimmich szöglete után, de Nübel óriásit védett. Pár perccel később viszont már ő is tehetetlen volt: Coman harcolt ki egy büntetőt, amelyet természetesen Lewandowski értékesített a 20. percben, megtörve a gólcsendet (0-1). A gól után visszább vett a Bayern, ráadásul a furcsa Tolisso-Kimmich-Müller középpálya sem hozta a várt kreativitást, a támadójáték is erősen akadozott. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bayern játéka látványosan nem működött, így inkább biztonsági megoldásokra mentek. Ennek megfelelően egy gólos előnnyel vonulhattak kedvenceink az öltözőbe.

  Második félidő: A szünet után  szinte rögtön egy bombagóllal nyitott a Bayern, ismét Lewandowski volt az elkövető, aki hatalmas gólt vágott szabadrúgásból a jobb felső pipába (0-2). Pár perccel a második találat után jöttek a várva várt cserék is: Coutinho és Perisic is debütálhatott, Müller illetve Gnabry helyére álltak be. Érdekes módon a kék-fehéreket sokkal inkább feltüzelte a lengyel csatár második gólja és ahelyett, hogy elcsüggedtek volna, támadásba lendültek és elkezdték komoly nyomás alá helyezni Neuer kapuját, a védelem viszont jól állta a sarat. Bár több kezezésgyanús helyzetet is megúsztunk. Coutinho beállásával egyébként Kovac hadrendet váltott és a csapat átállt a "jó öreg" 4-2-3-1-es felállásra, csakhogy a brazil kedvenc posztján játszhasson (10-esként). Sőt, Coman is átment a jobb oldalra, hogy Perisic a bal szélre kerüljön. Ekkor már kicsit jobban néztek ki a támadások.
  Mindeközben a lengyel gólzsák triplázott egy brilliáns labdaátvétel után (0-3). A hajrában még beállt Martínez is Hernández helyére, a Schalke pedig hiába erőlködött, az eredmény már nem változott.

  A játék ugyan gyenge volt, és lesz még mit dolgozni rajta,  Lewa hatékonysága viszont hozta a három pontot. Ezzel megvan az első győzelem a bajnokság második fordulójában, amely fontos lehet az önbizalom visszaszerzésében. Folytatás egy hét múlva hazai pályán a Mainz ellen.

  Hírek