szerda, 18 december 2019 22:32

  A 18 éves Zirkzee gólja 3 pontot ért | Freiburg-FCB 1:3

  Jó kezdés, majd erős visszaesés, végül pedig a frissen debütáló Zirkzee győztes gólja. Röviden így összegezhetnénk a Freiburg-Bayern meccset.

   

  Kezdő: Úgy tűnik Hansira is nagy benyomást tett Boateng legutóbbi teljesítménye, így ezúttal Pavard került be a védelem közepébe, Alaba mellé. Kimmich pedig visszakerült a jobb bekk pozíciójába, a helyét pedig egy támadó középpályással töltötte fel Flick a 4-1-4-1-es felállásban.

  Neuer (C) - Kimmich, Pavard, Alaba, Davies - Thiago - Gnabry, Müller, Coutinho, Perisic - Lewa

   

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: A Bayern erősen kezdte a meccset, szó szerint. Coutinho ugyanis már az első perc végén ziccerbe került, bár a pörgetése rövidre sikerült. Nem kellett azonban sokat várni a vezetésre, a támadásban maradó Bayern több nagy helyzetet is kidolgozott és a 16. percben Lewa újraindította a gólfutószalagját és meglőtte a vezetést jelentő találatot - egy remek Davies szóló után. A jó kezdés ellenére azonban nem sikerült több gólt szerezni, sőt az első félidőre a Freiburg felébredt és több veszélyes helyzetig is eljutott a magasan védekező bajor védelem mögé kerülve. Neuer azoban ismét hozta a szokásos bravúrjait, megtartva az 1:0-t a szünetig.

  Második félidő: Flick csapata kicsit visszafogotabban vágott neki a második 45 percnek, bár továbbra is uralták a meccset. Ennek ellenére a hazaiknak sikerült gólt rúgni a 60.percben, miután Kimmich lemaradt emberéről. (1:1) Ez hirtelenjében felbátorította a hazaiakat, másik oldalról viszont elbizonytalanította a Bayernt, így rövid időn belül több freiburgi helyzet is kialakult. Erre reagálva Flick rögötn cserélt: Müller helyett Javit küldte be. Támadót cserélt védekező játékosra. A Bayernnek nem is igazán sikerült feljebb kapcsolni egy fokozattal, a játék már nem működött olyan olajozottan mint az első félidőben. Enek ellenére Gnabrynak sikerült betalálni, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólját. S amikor ár az utolsó percekben mindenki elkönyvelte a döntetlent - ezen sorok írója is :D - a Flick által becserélt és az első csapatban debütálő 18 éves Zirkzee belepöckölt egy beadásba és ezzel megszerezte a győzelmet a müncheniek számára. (2:1) Amit még Gnabry toldott meg eggyel. (3:1)

   

  Tabella: Zirkzee a harmadik helyre lőtte a csapatot, amely így sikeresem használta ki a BVB és a Lipcse döntetlenjét. Ez a mi fordulón volt, így már csak 4 pont a lemaradás az éllovas Gulácsiéktól.

  Hírek