vasárnap, 19 január 2020 17:26

  Gyenge első félidő után taroltunk Berlinben | Hertha 0-4 Bayern

  GÓLOK: Müller (60'), Lewa (73' - bün.), Thiago (76') és Perisic (84')

   

  KEZDŐ: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies (Dajaku 80')- Thiago, Goretzka - Müller (Gnabry 87'), Coutinho (Cuisance 83'), Perisic - Lewa

   

  JEGYZŐKÖNYV:

  Első félidő: A Bayern otthon érezte magát a fővárosban és rendkívüli elánnal kezdte a mérkőzést, helyzetek azonban nem nagyon társultak ehhez a korai dominanciához. A bajor mezőnyfölény egyébként az egész játékrész alatt élt - ímmel-ámmal - hol intenzívebben, hol kevésbé. Érdekes módon viszont a helyzetekkel adósak maradtak kedvenceink, a Flick-taktika tehát nem látszott az újév első tétmeccsén. Sokkal inkább egy Kovac-stílusú meddő és erdeménytelen labdabirtoklás jellemezte a csapatot. Az egyetlen valamire való lehetőség Lewandowski előtt adódott a 25. percben, az viszont ajtó-ablak ziccer volt: a lengyel gólzsák azonban - meglepő módon - hibázott és nem találta el a kaput. A Hertha pedig néha ránk ijesztett egy-egy kontrával, ezeket viszont sikerült hatástalanítani. Öszességében egy unalmas első félidő után gól nélkül vonultak a fiúk az öltözőkbe.

  Második félidő: Flick valószínűleg intézett egy-két szót a játékosaihoz az öltözőben, a szünet után ugyanis egy teljesen más Bayern jött ki a pályára: újra dinamikus, támadó szelemű futballal rukkoltunk elő, amellyel az előző évet fejeztük be. Ennek pedig meg is lett az eredménye: Müller egy óra elteltével szerezte meg a vezetést és az év első bajor gólját (1-0). Pár percre rá Lewa toldotta meg ezt egy fejessel, ezt a gólt azonban a videóbíró által érvénytelenítettek támadó-fault miatt. A 73. percben Goretzka által kiharcolt büntetőt viszont már nem tudták elvenni tőle (2-0). Bő negyed órával a vége előtt tehát már érett a győzelem Berlinben. Pár perccel a lengyel gólja után a pontot az i-re Thiago tette fel, zseniálisan kilőve a jobb vinklit (3-0). Klinsmann együttese teljesen összeomlott, a kegyelemdöfés pedig Perisic által érkezett a hajrában (4-0). A Bayern így bő 20 perc leforgása alatt döntötte le a berlini falat és hozta haza a 3 pontot. A végén pár percre beállt a sérüléséből felépülő Gnabry is. Ezzel a győzelemmel sikerült feljönni a második helyre a bajnoki tabellán, 4 pont hátránnyal az éllovas Lipcse mögött. Folytatás szombaton a Schalke elleni derbivel az Allianz Arénában.

  Hírek