szombat, 25 január 2020 20:27

  Örömfocival ütöttük ki a Schalkét | Bayern 5-0 Schalke

  A meccset végig uraló Flick-csapat nemcsak látványosan, de eredményes játékot is prezentált, jó példa erre Goretzka félollózós gólja. A bajor 11 végig uralta a meccset és csak a VAR által elvett gólok jelentettek némi bosszúságot. A mai győzelemmel és a Lipcse botlásával már csak 1 pont a lemaradásunk Gulácsiéktól.

   

  GÓLOK: Lewandowski (6'), Müller (45+2'), Goretzka (50'), Thiago (58') és Gnabry (89')

  KEZDŐ: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Thiago (Coutinho 62') - Müller, Goretzka (Tolisso 78'), Perisic (Gnabry 68') - Lewandowski

   

  JEGYZŐKÖNYV:

  Első félidő: Derbihez méltó módon nagy elánnal kezdődött a mérkőzés az Allianz Arénában: mindkét csapat tempós játékkal próbált korán előnyhöz jutni. Ez kedvenceinknek sikerült is, már a 6. percben: Schubert kapus hibája és Perisic leleményessége után Lewa bombázott közelről a léc alá (1-0). A gól után rögtön ránk ijesztett a Schalke, Matondo megpattanó lövése azonban csak a kereztlécet találta el. Ezután viszont végleg átvette a kezdeményezést a Bayern, a vendégek csak ímmel-ámmal kerültek Neuer kapuja elé. Negyed óra elteltével jött volna az újabb találat Müller részéről, ezt azonban a videóbíró által érvénytelenítették les miatt. Ez pedig nem az egyetlen visszavont gólunk volt az első féidőben: a 38. percben Lewa duplázott, de a VAR ismét közbelépett les miatt - tegyük hozzá - jogosan. A játékrész hajrájában aztán végleg sikerült megduplázni az előnyt: Müller második találatát már nem tudták elvenni (2-0). Így két Schalke kontrát leszámítva a bajorok végig uralták a játékot és megnyugtató előnnyel vonulhattak az öltözőkbe.

   

  Második félidő: A szünet után ott folytatta Flick együttese, ahol abbahagyta: Alaba szabadrúgását és Thiago kapáslövését még hárítani tudta Shubert, Goretzka félollójával azonban már ő sem tudott mit kezdeni az 50. percben. (3-0). Sőt, egy óra elteltével már mészárlásba ment át az ügy csakúgy, mint 1 hete Berlinben: Thiago ma is betalált(4-0), majd le is cserélte Flick, Coutinho állt be a helyére. A meccs hátralévő részében már örömfocit játszott a Bayern és még 4 gólos különbségnél sem álltak le a helyzetekkel a fiúk. A Schalke pedig teljesen összeomlott és már a lefújást várta. A kegyelemdöfés a csereként beálló Gnabry részéről érkezett (5-0). Tolisso is bejött a végére, Odriozola debütálására tehát még várnunk kell. A berlini kiütés után ezúttaé nemcsak 45, hanem 90 percen keresztül látványos futballt hozott terítékre, a hazai közönség legnagyobb örömére. Hab a tortán, hogy a Lipcse kikapott Frankfurtban, így mindössze 1 pontra olvadt a hátrányunk a bajnoki tabellán. Jövő hétvégén akár át is vehetjük a vezetést, ha sikerül nyerni a Mainz otthonában és ha Gulácsiék a 3. helen álló Gladbach ellen is botlanak.

  Hírek