szombat, 01 február 2020 17:38

  Sima győzelemmel a tabella élére ugrottunk | Mainz 1-3 Bayern

  A Bayern első félidei remek játéka és a három szép gólja simán elég volt a ma kevés ellenállást mutató Mainz ellen. Flick csapata a második félidőre jó pár fokozatot visszavett, de a győzelem még így sem került veszélybe. Jó hír, hogy Müller és Thiago remek - góllövő - formája kitart. A Lipcse még nem játszott így egyelőre átvettük a vezetést a tabellán. A BVB megint 5-öt vágott.

   

  GÓLOK: Lewandowski (8'), Müller (14') és Thiago (26') illetve St. Juste (45')

   

  KEZDŐ: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Thiago - Müller (Gnabry 65'), Goretzka (Coutinho 65'), Perisic (Tolisso 89') - Lewandowski

   

  JEGYZŐKÖNYV:

  Első félidő: Flick irányítása alatt csupán másodszor fordult elő az, hogy két meccs alatt ugyanazzal a kezdővel álljon fel a Bayern. Ez pedig ma valószínűleg azért történt, mert ez a kezdőcsapat a múlt hétvégén tarolt az Allianz Arénában. A fiúk pedig nem is okoztak csalódást. A 11 müncheni játékos ugyanazt a világklasszisz teljesítményt nyújtotta már a meccs elején Mainzban, mint egy hete a Schalke ellen: Pavard beadását követően Lewa egy bombafejessel máris megszerezte a vezetést a 8. percben (1-0). Még negyed óra sem telt el a mérkőzésből, de jött a második bajor találat is: Lewa ziccere ugyan kimaradt, de a kipattanóra szemfülesen érkezett Goretzka, akinek az átadását Müller gurította a hazai kapuba (2-0). A kiesés ellen küzdő Mainz egyébként egy kapufán kívül nem tanusított túl nagy ellenállást. A 26. percben újra megrezzent Zentner kapus hálója: Thiago egy hatalmas szoló után vágta a labdát a bal alsó sarokba (3-0). A spanyol ezzel zsinórban harmadik meccsén talált be, erre azért rég nem volt példa pályafutása során. Lassan úgy érezhettük, hogy hátradőlhetünk és élvezhetjük a bajor dominanciát, a játékrész végén azonban a Mainz talált egy malacgólt egy szöglet után: a Goretzka fején megpattanó labda irányt változtatott útján és megzavarta Neuert (3-1). Így a szünet előtt bekapott gól figyelmeztetett arra, hogy nem szabad félvállról venni a második félidőt sem.

  Második félidő: A szünet után kissé lenyugodtak a kedélyek, a Bayern nem helyezte annyira nyomás alá ellenfelét. Épp ezért a hazaiak kezdtek kibontakozni és pár perc erejéig átvették az irányítást. Komoly helyzetek azonban nem társultak ehhez. A félidő derekán kettős cserét alkalmazott Flick, hogy kissé felfrissítse a bajorok játékát: Müller és Goretzka helyét Gnabry illetve Coutinho váltotta fel. A hazaiaknál Szalai is beállt a hajrára, aki majdnem megnehezítette az életünket a végére, Thiago és Neuer viszont közösen megállították őt a gólszerzésben. Összességében eléggé eseménytelen volt a második játékrész, a mi részünről is alig voltak lehetőségek, Lewa , Perisic lövését blokkolták, Coutinho próbálkozását pedig hárította Zentner. A lefújás előtt Tolisso is kapott pár percet, sőt, másodszor is csattant Neuer kapufája, az eredmény azonban már nem vátozott: a Bayern így 25 perc leforgása alatt bezsebelte a 3 pontot és október után (ha ideiglenesen is) ismét átvette a vezetést a Bundesligában. Most várni kell estig és kiderül, hogy maradunk-e a tabella élén, ha az éllovas Lipcse pontot veszít a Gladbach ellen.

  Hírek