szerda, 05 február 2020 22:55

  Megizzadtuk a végére, de meglett a továbbjutás | FCB - Hoffenheim 4:3

  Döcögős start után igazi villámháborút prezentált a Bayern az első félidőben, amivel lényegében el is döntötte a kupameccs sorsát - gondolhattuk ezt a szünetben. A második félidőre viszont annyira visszavett a Flick-csapat, hogy majdnem sikerült pórul járni: a meccs végére már csak egy gólra volt a Hoffenheim és bekkelni kellett keményen. Kicsit csúnya lett a vége, de ott vagyunk a Kupa negyeddöntőjében.

  ***

  GÓLOK: Hübner (ÖG, 12’), Müller (20’) és Lewa (36 és 80’) illetve Boateng (ÖG, 8’) és Dabbur (82’ és 90+2’)

  KEZDŐ: Neuer (C) – Pavard, Boateng (Odriozola 83’) Alaba, Davies – Kimmich, Tolisso – Gnabry, Müller (Cuisance 81’) Coutinho – Lewandowski (Zirkzee 81’)

   

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: Kupameccs lévén ma élt a rotálással Flick, Tolisso, Gnabry és Coutinho is bekerült a kezdőbe, Goretzka és Thiago pihenőt kaptak a kispadon, Perisic pedig ugye megsérült a hét elején. Megszokott módon kezdte a meccset a Bayern, az Allianz Aréna közönsége már gólt ünnepelt a 6. percben Lewa révén, de a VAR szerint Müller lesen volt a gólpassz előtt (ezt mi azért vitatnánk). 2 perc múlva pedig a vendégek ünnepelhettek: Coutinho eladott labdája és Neuer védése után Boateng öngólja hidegzuhanyként ért minket (0-1). Kedvenceink azonban megrázták magukat, Hübner öngólja után rögtön egyenlítettek (1-1), Müller révén pedig sikerült is megfordítani az eredményt szűk negyed óra leforgása alatt (2-1). Ezután pedig végleg magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, növelhettük volna is az előnyt, Lewa és Gnabry próbálkozásait viszont nagyon elánnal hárította Pentke kapust. A Hoffenheim a „mákgól" kivételével alig került közel Neuer kapujához. Sőt, még félidő előtt csak jött a harmadik bajor gól: az addig parádésan védő Pentke potyája is kellett ahhoz, hogy Lewa az üres kapuba fejelje a lasztit (3-1). Összességében egy korai pechet leszámítva végig klasszisteljesítményt nyújtott a müncheni alakulat, így megnyugtató előnnyel vonulhattak a fiúk az öltözőbe.

   

  Második félidő: A szünet után ott folytatták a bajorok, ahogy azt azelőtt abbahagyták: de Gnabry és Müller is kihagyott egy-egy ajtó-ablak ziccert. Ez pedig majndnem megbosszulta magát, a Hoffenheim két alkalommal is közel állt a szépítéshez. Ezek azonban nem mentek be, a Bayern pedig tovább növelte a nyomást és folyamatosan a kapuja elé szögezte a kékeket. Később aztán behúzta a kéziféket Flick együttese, így kissé lecsendesedett a játék ritmusa. 20 perccel a vége előtt még közelebb állt a gólhoz a Hoffe, előbb Neuer szedett ki egy óriási labdát a vinkliből, majd Hübner találatát kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető. Érezhető volt, hogy a csapat már a hétvégi szuperrangadóra készül a Lipcse ellen. A továbbjutás kérdése azonban az első 10 percet leszámítva már nem volt veszélyben, sőt, a hajrában végleg tisztázta az erőviszonyokat a hazai gárda: Kimmich szöglete után Lewa másodszor is betalált, szintén fejjel (4-1). Ezután le is cserélte kulcsembereit Hansi, a lengyel és Müller is pihenőt kapott a végére, Zirkzee és Cuisance álltak be, majd Odriozola is debütálhatott Boateng helyén. Dabbur duplájával sikerült megszorongatni a már teljesen visszavevő bajor együttest a lefújás előtt, a továbbjutás viszont csak meglett (4-3). A Lipcse és a Dortmund meglepő kiesésével pedig még könnyebb lett az helyzetünk a kupasorozatban. A Bayern mellett egyébként a Schalke, a Leverkusen, a Frankfurt, a Werder, az Union Berlin, a Düsseldorf és egy alsóbbosztályú kiscsapat jutott be a Német Kupa negyeddöntőjébe. Folytatás tehát vasárnap este a Gulácsiék elleni bajnoki derbivel, szintén hazai pályán.

  Hírek