vasárnap, 09 február 2020 20:15

  Csalódáskeltő játék a szuperrangadón | Bayern-Lipcse 0:0

  Hiába kezdte jól a meccset Flick csapata és uralta a derbi első félidejét, igazán nagy helyzeteket és ami legfontosabb gólokat nem sikerült szerezni. Ráadásul a második félidőre annyira pontatlanná és dekoncentráltá vált a játékunk, hogy a Lipcse kifejezetten veszélyes lett, a nagyobb ziccerek náluk voltak. Összességében nem érdemeltünk győzelmet, de ez a döntetlen így is elég volt, hogy az élen maradjunk, hiszen a Dortmund egy nappal korábban kikapott a Leverkusen otthonában.

  ***

  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Boateng (Hernández 67'), Alaba, Davies - Kimmich, Thiago - Müller, Goretzka (Coman 85'), Gnabry (Coutinho 60') - Lewandowski

   

  Jegyzőkönyv:
  Első félidő: Rekordjbajnokhoz híven ragadta magához a kezdeményezést már a kezdőrúgást követően a Bayern, amelynek az első jele az 5. percben érkezett: egy kisszöglet után Thiago csavarta el a labdát a hosszú felső irányába, Gulácsi azonban résen volt és nagy elánnal hárította azt. Ezután egy ideig mezőnyjáték uralkodott, a Lipcse ugyanis kezdett magára találni. Flick együttese azonban nem sokáig tűrte ezt, így a vendégek mindössze 2 lövésig jutottak az első játékrészben (a bajoroknál eközben 7 próbálkozás volt a mutatón). Akármennyire is dominálták a játékot kedvenceink, komoly lehetőségek alig adódtak előttük: a 26. percben Lewa elé pattant egy labda, de a lengyel lövését blokkolták. A dinamikus szélső játék egyébként rengeteg beadást hozott, de ezek rendre elakadtak Nagelsmann védőiben. A legnagyobb gólhelyzet a szünet előtt érkezett: Müller jobboldali beadását követően Lewa szúrt rá egy újabb közeli labdát Gulácsi kapujára, Upamecano viszont tisztázott a gólvonal előtt. A mezőnyben amúgy eléggé favágó stílust alkalmazott mindkét csapat: a felek egyáltalán nem kímélték egymást, mégis főként a vendégek rúgták le keményen a mieinket. Összességében egy Bayern által dominált, de nem túl hatékony játék volt terítéken. Így a szünetig még nem látott gólt az Allianz Aréna közönsége.

   

  Második félidő: A fordulás után majdnem sikerült hátrányba kerülnünk, a Lipcse előtt 2 nagy lehetőség is adódott a gólcsend megtörésére: előbb Sabitzer lövése szállt fölé 12 méterről, majd Neuer balszerencsés kifutása után Werner törhetett üres kapura, Alaba viszont belevetődött a német lövésébe. Pár perccel később a mi időnk is eljött végre: az addig kifogástalan munkát végző Upamecano gáncsolta el Lewát a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a Bayern számára. A lengyel gólzsák már készült elvégezni azt, de láss csodát, a VAR leszólt az égből és les miatt érvénytelenítette a tizenegyest. Flick érezte, hogy frissíteni kell és 1 óra játék elteltével lekapta a gyengén teljesítő Gnabryt, így Coutinho kapott félórát a bizonyításra. Közben jött a harmadik nagy ziccer is a vendégek számára, Nkunku gurított középre egy kontrát követően, Werner azonban csúnyán elpuskázott egy újabb helyzetet. A félidő derekán jött a második müncheni csere is: Boateng helyére az a Hernández állt be a védelembe, aki az októberi bokasérülése óta (110 nap kihagyás után) először lépett újra pályára. A Bayern a hajrára egyre inkább átvette az irányítást: Goretzka jobb alsóra helyezett lövését viszont bravúrral védte Gulácsi Péter. A végén még egy sérült visszatért a csapatba: Goretzka helyét Coman vette át a támadóharmadban, aki kihúzódott a balszélre, így Coutinho került a 10-es posztra. A hosszabbításban akárhogy nyomott a csapat a gólért és a 3 pontért, az eredmény nem változott és maradt a gólnélküli döntetlen a szuperrangadón. A Bayern így megtartotta vezető helyét a Bundesligában, de nem tudott élni azzal a lehetőséggel, hogy meglépjen az üldöző bolytól. Így a Lipcse továbbra is 1 pontra van mögöttünk, a Dortmund pedig a szombati vereség ellenére még mindig csak 3 ponttal van lemaradva. Sőt, ha a Gladbach nyeri majd a máról elhalalasztott meccsét a Köln ellen, akkor pontszámban beérik Gulácsiékat és ők is ott lesznek a nyakunkon. Egy szó, mint száz, nem nagyon kedvezett ez a döntetlen, javítási kényszer jövő hétvégén a Köln otthonában.

  Hírek