vasárnap, 16 február 2020 17:35

  Tizenkét perc alatt hármat lőttünk | Köln - Bayern 1:4

  Ismét a szokásos forgatókönyvet hozta a Bayern: az első félidőben lefocizta ellenfelét, 12 perc alatt hármat rúgva, majd a második félidőben ismét kicsit magára húzta azt. De mivel ezúttal elegendő gólt rúgtunk az elején és kölniek helyzetkihasználása gyatra volt (a parádézó Neuernek köszönhetően is), így ezúttal simára sikerült az idegenbeli győzelem. Ezzel tartjuk az első helyet a tabellán.

  ***

  GÓLOK: Lewandowski (3'), Coman (5'), Gnabry (12' és 66') illetve Uth (70')

  FELÁLLÁS: Neuer (C) - Pavard, Boateng (Hernández 46'), Alaba, Davies - Kimmich (Tolisso 59'), Thiago -Gnabry, Müller, Coman (Goretzka 79') - Lewandowski

   

  JEGYZŐKÖNYV:

  Első félidő: Győzelmi kényszerhez híven álomrajtot vett Flick együttese a RheinEnergie stadionban: Lewandowski már a 3. percben megszerezte a vezetést egy léc alá helyezett labdával (1-0). Alig volt idő a gólörömre, Coman is betalált a következő támadásnál -megmutatva, hogy teljes mértékben felépült sérüléséből (2-0). Mindkét gólpasszt egyébként Müller (ki más) adta, 5 (!) perc leforgása alatt. A Köln rémálma tovább folytatódott, a Bayern számára pedig minden összejött a meccs korai szakaszában: Kimmich szögletét Gnabry váltotta gólra egy zseniális egyéni megmozdulás után (3-0). Ezzel tulajdonképpen negyed óra elteltével borítékolható volt a 3 pont sorsa, amely nyugalommal tölthetett el minket. A fiúkat azonban nem, ezúttal ugyanis nem álltak le, mint a Mainz vagy a Hoffenheim ellen. Sorra jöttek a nagyobbnál nagyobb lehetőségek a különbség növelésére: előbb Thiago közeli próbálkozása kerülte el centikkel Horn kapuját, majd még a félidő előtt sikerült 2 kapufát is összehozni, Müller illetve Kimmich révén. Így nem folytatódott a mészárlás a szünetig, mégis magabiztos, 3 gólos előnnyel vonulhattott a csapat öltözőbe. Boateng beszedett egy sárgát a félidő derekán, ezzel kigyűjtve az ötödiket egy eltiltásra, így nem játszhat a jövő hétvégi bajnokin, a Paderborn ellen.

   

  Második félidő: Ahogy az várható volt, Flick kihasználta első cserelehetőségét a szünetben: a sárga lapos Boateng helyére a már fitt és játékpercre éhes Hernández érkezett Alaba mellé a védelem tengelyébe. A frissítés ellenére majdnem hidegzuhany ért minket a félidő elején: Córdoba be is talált, a VAR viszont ezúttal végre velünk volt és les miatt elvette a hazaiak szépítő találatát. És csodák csodájára tíz perc múlva is segített a videóbíró, újabb gólt véve el jogosan Córdobától, szintén les okán. Flick ezt látva újra cserélt egyet: Kimmich jött le pihentetés céljából, Tolisso állt be a helyére az utolsó félórára. A Bayern azonban Boateng hiányában szemmel láthatólag szenvedett a második félidőben, javarészt csak a szerencsének köszönhettük, hogy nem jött vissza a meccsbe a Köln. Lassan tehát kezdtünk kiengedni, de Gnabry egy újabb szóló után duplázott és ezzel elcsitította a feltámadt kölni reményeket (4-0). Uth azonban felélesztette azokat, a kecskék csak szépítettek 20 perccel a vége előtt (4-1). A végére Pavard is besárgult, amivel ő is kigyűjtötte ötödik lapját, így Boával egyetemben eltiltott lesz a Paderborn ellen. A hajrára még beállt Goretzka Coman helyére, Neuer pedig bemutatott pár világklasszis bravúrt. Végül a Bild által tökéletesen megjósolt 4-1 lett a vége, amellyel a Bayern megtartotta vezető helyét a Bundesligában, 1 ponttal a Lipcse, 4 ponttal pedig a Dortmund és a Gladbach előtt. Folytatás pénteken a sereghajtó Paderborn ellen, az Allianz Arénában.

  Hírek