szerda, 26 február 2020 09:57

  Újabb londoni tarolás | Chelsea - Bayern 0:3

  A félidőig ugyan még bírta a nyomást a Chelsea, a második játékrészben aztán beindult a bajor henger: Gnabry felevenítette a Tottenham elleni álommeccsét - ezúttal egy duplával - Lewandowski pedig hozta szokásos gólját és még két asszisztot is jegyzett a neve mellé.

  ***

  Gólok: Gnabry (51' és 54') és Lewandowski (76')


  Bayern: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Thiago (Goretzka 90') - Gnabry (Tolisso 85'), Müller, Coman (Coutinho 66') - Lewandowski

  Chelsea: Caballero - Azpilicueta (Pedro 73'), Christensen, Rüdiger - Reece James, Jorginho, Kovacic, Marcos Alonso - Mount, Barkley (Willian 61') - Giroud (Abraham 61')

   

  Jegyzőkönyv:
  Első félidő: Flick és Lampard sem okozott meglepetést a kezdőcsapatokkal, mindketten az előre megjósolt felállást küldték pályára a londoni odavágón. Nagy örömünkre bekezdett a Bayern, de a Chelsea is jól felvette a ritmust, így az első pár perc elég izgalmasan telt el. Aztán kedvenceink végleg magukhoz ragadták a kezdeményezést és folyamatosan járatták a labdát. Az első komolyabb lehetőség Coman részéről érkezett a 11. percben, a francia lövése azonban mellé szállt egy kényszerítő után. Pár perc múlva Lewát ugratták ki, Caballero kapus viszont jol helyezkedett. Ezután egy ideig meddő bajor mezőnyfölény alakult ki, így helyzetek terén kissé allábhagytak a csapatok. Az újabb esélyek a gólszerzésre félóra játék elteltével érkeztek: előbb Lewa újabb ziccerét a hátsó (!) lábával háríttotta Caballero, majd Müller tekert centikkel a hazai kapu mellé. A legnagyobb helyzet mégis egy felső kapufa volt, amit Müller fejelt a 35. percben Gnabry beívelt labdája után. A Chelsea pár kontramadás kivételével nem volt képes túl nagy ellenállásra. A kékek egyetlen komoly lehetőségére majdnem a szünetig kellett várni: Marcos Alonso etette még Pavardot, bal alsóra helyezett lövését azonban Neuer védte. Thiago még a félidő előtt beszedte a meccs első sárgáját. Így bajor fölénnyel, pár londoni kontrával, de összeségében gól nélkül vonultak a csapatok az öltözőbe.

   

  Második félidő: A szünet után támadóbb felfogásban állt fel Lampard csapata, az elején meg is ijesztettek minket, Mount ugyanis rögtön gólhelyzetben találta magát, Neuer azonban a helyén volt. Jorginho közben besárgult és ezzel biztossá vált, hogy nem játszhat a müncheni visszavágón. Coman is kapott egy sárgát, rá egy percre azonban megtört a jég: brilliáns játék után Lewa és Gnabry kombinációjából utóbbi volt eredményes (1-0). 3 perc sem telt el a gól után, Gnabry deja-vu érzést élhetett át Londonban, másodszor is betalált, ezúttal is Lewandowski volt az előkészítő (2-0). A rossz hír a félidő derekán érkezett: Coman cserét kért sérülés miatt, Coutinho jött a helyére. A Chelsea kezdett szétesni, ezt pedig Lewa használta ki negyed órával a vége előtt: Davies óriási elánnal robogott el a balszélen, a begurított labdát a lengyel könnyedén passzolta a hálóba. Ezzel Robert 11. gólját szerezte idén a BL-ben, így az egyéni rekord mellett a góllövőlistát is vezeti a sorozatban. Ezzel a kékek teljesen összeomlottak, amelyre Marcos Alonso tett rá még egy lapáttal, akit erőszakos magatartás miatt kiállított a játékvezető - magyarán elgurult a spanyol hátvéd gyógyszere és mehetett zuhanyozni. Mi pedig ettől még nagyobb örömmámorban úsztunk. Szebb győzelemről nem is álmodhattunk volna, nyugodtan kijelenthetjük, hogy fél lábbal már a negyeddöntőben érezhetjük magunkat, igaz még hátra van a müncheni visszavágó, 3 hét múlva az Allianz Arénában.

  Hírek