kedd, 03 március 2020 22:48

  A gyenge játék is elődöntőt ért | Schalke-Bayern 0:1

   

  A vártnál nehezebben, nem feltétlenül szép és jó játékkal, de végül is csak meglett a továbbjutás a Német Kupában. A felforgatott csapatban végül a középhátvéd poszton játszó Kimmich vitte be a döntő gólt.

  ***

  Gól: Kimmich (40')


  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Kimmich, Alaba, Davies - Tolisso (Zikzee 85'), Thiago - Gnabry, Goretzka, Coutinho - Müller


  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: A vártakhoz képest Flick eléggé megkeverte a kártyákat a kezdőcsapatban. Boateng (gyomorbántalmak) és Hernández (ínszalag-problémák) hiányában Kimmich volt Alaba társa a védelem tengelyében. Így Tolisso bekerült a középpályára. Zirkzee ezúttal csak a kispadon kapott helyett, ezért Müller húzódott elő a csatár posztra és Goretzka volt az irányító mögötte. A felforgatott formáció az elején nem is kedvezett a bajoroknak, a Schalke ugyani eléggé jól felvette a meccs ritmusát: olyannyira, hogy Burgstaller kapufájával az övék volt az első komoly gólhelyzet a 12. percben. Erre a Bayern is felszívta magát és elkezdte átvenni a játék irányítását. Mégis a Schalke lőtt gólt, de ezt les miatt érvénytelenítette a játévezetői brigád. Az első kaput eltaláló müncheni lehetőségre majdnem a félidő közepéig kellett várni: Pavard félóllóját Schubert védte nagy elánnal. Habár vérbeli csatár hiányában a támadójátékunk elég meddő volt, a játékrész végére azért csak érett a bajor gól. És 5 perccel a szünet előtt jött is: a Coutinho szöglete után kifejelt labdát Kimmich vágta bombaerősen a jobb alsó sarokba (1-0). Így hiába szenvedtünk a befejezésekkel, végül előnnyel sikerült vonulni az öltözőbe.

   

  Második félidő: A szünet után elég csendesen csordogált a játék: a Bayern uralta a meccset és járatta a labdát, komolyabb helyzetig azonban nem jutott. A Schalke pedig meglepő módon továbbra is foggal-körömmel védekezett a gólhátrány ellenére. Az események 60 perc elteltével kezdtek felgyorsulni: előbb Coutinho trafálta telibe a keresztlécet, majd egy hazai kontra után Thiaho mentett nagyott Raman elől. Kedvenceink egyre inkább hajtottak a második gólért és a továbbjutás bebítosításáért: Goretzka 2 alkalommal is nagyon közel állt ehhez, előbb a fejese ment mellé Kimmich beadása után, majd 3 percre rá brilliáns ollózása szállt a kapu fölé. Habár a kékek egyáltalán nem akarták átvenni a kezdeményezést és kizárólag a kontrákra játszottak, kiélezett végjáték elé néztünk. Flick egyetlen cseréjét használta ki, Zirkzee állt be Tolisso helyére a lefújás előtt. Végül a felforgatott csapatban a ma este középhátvédet játszó Kimmich gólja elég volt a továbbjutáshoz. Ezzel a Bayern ott van az elődöntőben a Német Kupában. A másik ágon óriáasi meglepetésre a a negyedosztályú (!) Saarbrücken 1-1 után büntetőpárbajban legyűrte a Düsseldorfot és beverekedte magát a legjobb 4 közé. Holnap este játszák a másik két negyeddöntőt, a Leverkusen-Union Berlin és a Franfkurt-Werder Bremen párharccal.

  Hírek