kedd, 10 március 2020 22:25

  Gyengére sikerült szülinapi buli | Bayern vs Augsburg 2:0

  Kicsit csalódáskeltőre sikeredett a klub 120. születésnapját ünneplő bajnoki meccs. A borzalmasan gyenge és unalmas első félidő után a Bayern ugyan nagy nehezen megszerezte a vezetést, de végül csak Neuer bravúrja és egy lesállás mentette  meg a három pontot a Bayernnek.

   

  Gól: Müller (53.), Goretzka (90.)

   

  Felállás: A klub 120. születésnapját különleges, tradicionális mezben ünneplő Bayern kezdőtizenegye ezúttal sem hozott nay meglepetést, ismerve a sérültjeink listáját. Flick ismét bizalmat szavazott a ifjonc Zirkzeenek, mellette pedig Coutinho is újra bizalmat kapott a támadó harmadban, hol középen, hol a bal oldalon. Kimmich pedig átmeneti középsővédős küldetéséből visszatért a középpályára.

   

   

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: Az ünnepi hangulat ellenére meglehetősen álmoskásan, már-már passzívan kezdett a müncheni csapat, ami sajnos az egész első félidőre jellemző maradt. Sokat elmond, hogy a csapat mindössze két kapura rúgással próbálkozott, amiből egy sem találta el a kaput. Teljesen hiányzott a csapatból a korábbi hetekben megszokott dinamika, sok volt a pontatlanság, és igyekezete ellenére Zirkzee sem tudta úgy pótolni Lewandowskit mint amire a korábbi teljesítménye alapján részben számítani lehetett. 

   

  Második félidő: A fordulás után szerencsére gyorsan sikerült megtörni a rossz játékot és a gólcsendet. Alig pár perccel a második 45 perc elindítása után, Boateng adott mesteri indítást, amiből Müller szerezett vezetést. (1:0) A gólra végre felélénkült a müncheniek játéka, Coutinho és Zirkzee is ziccerig jutott, utóbbinak ez volt az utolsó mozzanata, a helyére ugyanis Goretzkát cserélte be Flick. Az új szisztémában így Gnabry került csatárposztra, Goretzka középre, Müller jobbra és Coutinho balra.  A Bayern játéka azonban ismét leült kicsit a játékrész második felére, melynek eredményeképpen az augsburgi vendégek hatalmas ziccerbe keveredett a 80. percben, és csak Neuer óriási bravúrja miatt nem jött az egyenlítő gól. A meccs utolsó perceire Martínez és Hernández is beállt, de meghatározó szerepük már nem volt. A meccs utolsó percei azonban ismét izgalmasra sikeredtek: először az Augsburg sokkolta a közönséget egy góllal, amit les miatt szerencsére érvénytelenítettek. Majd válaszként Gnabry és Goretzka mesés összjátékkal döntötte el végleg a meccset. Leon gólja állította be a 2:0-t.

  Bundesliga állása:

  Az újabb lipcsei döntetlen tovább növetel Gulácsiék hátrányát a Bayernhez képest, így a második, üldöző helyre a BVB lépett előre, amellyel szemben 4 pont az előnyünk jelenleg. Még 9 forduló vár kedvenceinkre.

  Hírek