vasárnap, 17 május 2020 20:17

  Sikeres restart a kényszerszünet után | Union Berlin-Bayern 0:2

  Az üres berlini stadion miatt visszafogott hangulatban folytatódott Bundesliga, ennek és a bő két hónapos kihagyásnak is betudható, hogy a Bayern elég gyengén vette fel a játék ritmusát. Lassan azért csak beolajozódott a gépezet, és Müller gólját ugyan les miatt elvették az első játékrész középén, Lewa a szünet előtt tizenegyesből megszerezte a vezetést, Pavard fejese pedig bebiztosította a győzelmet a hajrában. Flick legénysége így megerősítette vezető pozícióját az élen, újra 4 pont az előny a BVB előtt. Folytatás pénteken a Frankfurt ellen, az üres Allianz Arénában.

   

  Gólok: Lewandowski (40' bün.) és Pavard (80')

  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Thiago - Müller (Cuisance 89'), Goretzka (Coman 71'), Gnabry (Perisic 85') - Lewandowski

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: A kényszerszünet sem hozott különösebb változást Flick taktikájában. A bő két hónap kihagyás és az üres berlini stadion viszont rányomta bélyegét kedvenceink játékára, akik kissé nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát. Ezzel szemben az Union Berlin elég agresszíven bekezdett és kemény letámadást alkalmazott a bajor térfélen. A müncheni gárda a félidő közepén kezdett felébredni a karanténos álmából, Müller gólját azonban les miatt érvénytelenítette a VAR - utólag tegyük hozzá - jogosan. A játékrész hajrájára aztán végképp magára lelt a Bayern, amelynek még a szünet előtt meg is lett az eredménye: a korábbi BVB játékos, Subotic buktatta Goretzkát a tizenhatoson belül, Lewandowski pedig szokás szerint higgadtan értékesítette a büntetőt és góllal tért vissza sérülése után (1-0). A félidő előtt még Pavard lövése találta el az oldalhálót, így a bajorok egy gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

  Második félidő: A szünet után elég unalmasan csordogált a játék, olykor edzés hangulatát keltve. Az első komolyabb helyzet a fordulás után Goretzka részéről érkezett, Müller elegáns átadása után centikkel tévesztette el a kaput Leon. Az újabb gólhelyzet csak ezután szűk 20 perccel érkezett: a 76. percben a Goretzka helyére csereként beáló Coman laposan begurított labdájáról épp, hogy lemaradt Gnabry. 10 perccel a lefújás előtt aztán végleg eldőlt a 3 pont sorsa: Pavard harcolt ki egy szögletet, Kimmich tökéletes beadását pedig maga a francia fejelte a fővárosiak kapujába (2-0). A hajrára aztán beállt Perisic és Cuisance is - Gnabry illetve Müller helyett - az eredmény azonban már nem változott. A Bayern így egy kissé döcögős rajt után magára talált és megérdemelten hozta el a győzelmet Berlinből. Ezzel ráadásul újra 4 pont az előny a rivális Dortmund előtt a tabellán.

  Hírek