szombat, 23 május 2020 20:39

  Hinteregger-gálával fűszerezett bajor gólfesztivál | Bayern 5-2 Frankfurt

  Tükörsima első félidő után Hinteregger hozta ránk a frászt 2 szöglet utáni góllal, de ez szerencsére csak időszakos volt, hisz Davies találata után a frankfurti védő a saját kapujába is betalált, "mesterhármast" szerezve. Mindent összevetve megérdemelten győztünk és készültünk fel a keddi Klassikerre a BVB ellen.

   

  Gólok: Goretzka (17'), Müller (41'), Lewandowski (46'), Davies (61') illetve Hinteregger (52', 55' és 75' - az utolsó öngól)

  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Boateng (Hernández 73'), Alaba, Davies - Kimmich (Cuisance 86'), Goretzka - Coman (Zirkee 85'), Müller, Perisic (Gnabry 64') - Lewandowski

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: Ahogy azt előzetesen megjósolták, Thiago izomsérülés miatt ezúttal kimaradt, posztjára Goretzka húzódott vissza Kimmich mellé. Sőt, Gnabry is csak csere volt ma, így Coman és Perisc is bekerült a kezdőbe a széleken, Müller pedig középen játszhatott. A csendeskés meccskezdet után a 11. percben Lewa jelezte egy kapufával, hogy a Bayern beindította a hengert. Ezt követően perceken belül jöttek a müncheni lehetőségek, előbb Kimmich kiugratásáról maradt le Perisic, majd Pavard fejesét hárította Trapp. Bő negyed óra elteltével azonban jött a gól: Müller húzott el a bal szélen, lapos beadását Goretzka zavartalanul vágta a léc alá (1-0). A vezető találat után kissé megapadtak a bajor lehetőségek, a mezőnyfölény viszon tovább élt, sőt olyannira, hogy a Frankfurt képtelen volt ellenállást tanusítani. Szűk 5 perccel a szünet előtt jött a megnyugtató második gól is: Davies beadását Müller a maga akrobatikus módján értékesítette (2-0). Így teljes dominancia közepette, megérdemelt előnnyel vonulhattak a fiúk az öltözőbe.

  Második félidő: Alig jöttek vissza a csapatok a pályára, Lewandowski 45 másodperccel a sípszó után máris betalált: Coman beadását fejelte bombaerősen Trapp kapujába (3-0). Ezzel eldőlni látszott a 3 pont sorsa, de nem így gondolta ezt Hinteregger: a vendégek hátvédje Rode 2 szöglete után duplázni tudott és perceken belül szorossá tette a mérkőzést (3-2). Erre már kedvenceink is megrázták magukat és újra dominálni kezdtek, Davies révén pedig jött is az újabb Bayern gól bő egy óra elteltével (4-2). Közben Hernández és Gnabry is beállt Boteng és Perisic helyére, majd Neuer védett óriásit Gacinovic közeli lövése után. A magabiztos győzelmet Hinteregger újabb gólja biztosította be, aki ezúttal a saját kapujába kotorta be a lasztit a 75. percben (5-2) A végén még Kostic rúgott egy kapufát, Zirkzee és Cuisance pedig lehetőséget kaptak Flicktől lefújás előtt. A végén maradt az 5-2, amivel a Bayern újra 4 pontra növelte előnyét a Dortmund előtt. Folytatás 3 nap múlva, kedden az akár a bajnoki döntőt is érő Klassiker következik a Signal Iduna Parkban.

  Hírek