szombat, 06 június 2020 19:26

  Visszavágtunk az őszi fiaskóért | Leverkusen-Bayern 2:4

  Az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is korán vezetést szerzett a Leverkusen, de most sikerült feltámadni és még a szünet előtt megfordítani az eredményt. A második félidő már nyugisan telt el, 1-1 góllal mindkét oldalon, így a kezdeti nehézségek ellenére magabiztos győzelemmel utazhatunk haza. Egyelőre 10 pontra nőtt az előnyünk a bajnokság élén. Folytatás szerdán, Német Kupa elődöntővel a Frankfurt ellen.

   

  Gólok: Coman (27'), Goretzka (42'), Gnabry (45+1') és Lewandwoski (66') illetve Alario (10') és Wirtz (90')

  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies (Hernández 85') - Kimmich, Goretzka (Martínez 74') - Gnabry (Thiago 74') Müller, Coman (Perisic 66') - Lewandowski

  Jegyzőkönyv:

  Első féidő: Flick még nem kockáztatott Thiagoval, ezért a spanyol egyelőre csak a kispadon tért vissza. Az egyetlen változás a védelemben történt: Hernández helyén Boateng játszott. A fiatalok közül Singh és Zirkzee kerültek be a cserék közé. Havertz nem játszott a túloldalon, izomsérülés miatt. Deja-vu érzés foghatott el minket, a Leverkusen ugyanis csakúgy, mint az őszi odavágón, most is korán vezetést szerzett: Baumgartlinger kiugratásáról maradtak le a bajor védők, Alario pedig befejezte az akciót a 10. percben (0-1). A bekapott l után megrázta magát a müncheni gárda és a folyamatos mezőnyfölény meg is hozta a gyümölcsét: Goretzka pazar indítása után Coman higgadtan rúgta be a ziccert (1-1). Ezután Lewa és Müller is beszedte az 5. sárga lapját, így mindketten kénytelenek kihagyni a Gladbach elleni bajnokit a jövő hétvégén. A Leverkusen folyamatosan rogyott össze, kedvenceink pedig ezt látva még inkább rákapcsoltak: a 42. percben egy látványos csapatjáték után Goretzka lőtte ki a bal alsó sarkot (2-1). Sőt, Gnabry még a szünet előtt bebíztosította az előnyt egy gyönyörű emelésből szerzett találat révén (3-1). Így a korai hidegzuhany ellenére sikerült javítani és magabiztos előnnyel vonulni az öltözőbe.

  Második félidő: A fordulás után sem változott sokat a játék képe: a Bayern diktálta a tempót, a Leverkusen pedig csak futott az eredmény után. A biztos győzelmet Lewandowski bombaerős fejesgólja hozta a 66. percben, Müller beadásából, akinek egyébként ez volt a 20. gólpassza az idei szezonban (4-1). Ezt követően Flick beküldte első cseréjét a mérkőzésen Perisic személyében, aki Comant váltotta. Pár perccel később a két spanyol, Martínez és Thiago is kapott bő negyedóra játéklehetőséget, Goretzka illetve Gnabry helyén. Thiago 3 meccs kihagyás után térhetett vissza sérüléséből és 150. Bundesliga meccsén lépett pályára ma délután. A hajrára teljesen lecsillapodott a meccs színvonala. Hernández még beállt Davies helyére a hajrában és ekkor már azt hittük, marad a sima 4-1, de nem így történt: a hazaiak még szereztek egy becsületgólt, a mindössze 17 éves Wirtz beültette a hintába a csereként beálló Lucast és egy szép gólt tekert a jobb vinklibe (4-2). A 3 pont sorsán azonban ez mit sem változtatott, így sikerült visszavágni az őszi fiaskóért a gyógyszergyáriaknak, és újra 10 pontra növelni (ideiglenesen) az előnyt a Dortmunddal szemben. Folytatás szerdán, a Német Kupa elődöntőjében fogadjuk a Frankfurtot az Allianz Arénában.

  Hírek