szerda, 10 június 2020 22:56

  Úton a berlini döntőbe | Bayern-Franfurt 2:1

  Egy óriási bajor fölénnyel és számos elpuskázott helyzettel tarkított első félidő után meglepetésünkre egy jóval izgalmasabb második játékrész jött, a Frankfurt ugyanis felszívta magát és vissza is jött a meccsbe. Lewa gólját aztán megadta a VAR és ez elég is volt a döntőbe jutáshoz. A döntőt július 4-én játsszuk a Leverkusen ellen a berlini Olimpiastadionban, ahol 20. alkalommal lehetünk a Német Kupa győztesei.

   

   

  Gólok: Perisic (14') és Lewnadowski (75') illetve Da Costa (69')

  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka (Martínez 86') - Coman (Thiago 62'), Müller, Perisic (Hernéndez 62')- Lewandowski

  Jegyzőköny:

  Első félidő: Kupameccs ide vagy oda, elmaradt a rotálás, amit Flick sejtetett: csupán Perisic került be a kezdőbe Gnabry helyett. Az is kényszerből történt, mivel Serge hátproblémák miatt kimaradt a keretből. Thiago továbbra is csak a kispadon kapott helyett, mivel még mindig nem 100%-os. A mérkőzést egyértelműen a Bayern kezdte jobban az üres Allianz Arénában: Kimmich szögletet Müller bólintotta kapura, a Frankfurt középpályása, Kohr azonban menteni tudott a gólvonalról. 2 perccel később újabb nagy lehetőség adódott kedvenceink előtt: Boateng pazar indítása után Müller gurította középre a labdát, Lewandowski viszont nem találta el azt. Szűk negyed óra elteltével aztán jött a várva várt gól: Müller lágy emelését Perisic fejelte Trapp kapujába (1-0). A vezető találat után sem állt le a müncheni alakulat, óriási mezőnyfölény mellett folyamatosan érkeztek a gólszerzési lehetőségek: előbb Davies beadását Coman puskázta el közvetlen közelről, majd Lewa lefordulás utáni lövését Trapp védte nagy elánnal. Ezzel szemben a Frankfurt semmiféle ellenállást nem tudott tanusítani, olykor a félpályán is alig jutottak át. A szünetig azonban már nem született gól, így csak minimális előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

  Második félidő: Valamivel szívósabban játszott a szünet után a Frankfurt. Enneki, illetve a könnyelmű bajor hozzáállásnak volt betudható, hogy egy jóval izgalmasabb játékrész volt kibontakozóban. Flick is látta, hogy kiengedett a csapat és teljesen megváltozott a játék képe, ezért vérfrissítés jött már a 62. percben: a két szélső, Coman és Perisic helyére Thiago illetve Hernández érkezett a pályára. Így Davies és Müller kerültek a két szélre, Goretzka pedig a 10-es posztra a támadóharmadban. Ez sem volt elegendő viszont ahhoz, hogy elkerüljük a veszélyt és végül a kapott gólt: a csereként beálló Da Costa tekert Neuer kapujába (1-1). Na erre már sikerült észhez térni és újra felvenni a ritmust: egy látványos csapatjáték után végül Lewa kotorta hálóba a lasztit, amit először lesnek itéltek meg, de a VAR végül megadta a találatot (2-1). A végére aztán egyre feszültebb lett a meccs hangulata, folyamatos veszekedésekkel és szabálytalanságokkal körítve. Az utolsó cserénk Martínez révé érkezett a hajrában, aki Goretzka helyére állt be. A végén Hinteregger még keményen fellökte Thiagot, amiből lett is egy kis kakaskodás, az eredmény azonban már nem változott. Így egyoldalúan induló meccsből izgalmas párharc lett, de a végén megérdemelt müncheni siker született. Ezzel ott vagyunk a döntőben, amelyet július 4-én játszunk a Leverkusen ellen a berlini Olimpiastadionban a 20. Német Kupa trófeánkért. Folytatás szombaton a Gladbach elleni bajnokival, szintén hazai pályán.

  Hírek