szombat, 13 június 2020 20:42

  Megizzadtunk a 3 pontért | Bayern- Gladbach 2:1

  Nagy nehezen sikerült visszavágni az őszi vereségért a Gladbachnak - habár valljuk be, ma finoman szólva sem volt toppon a csapat a kulcsemberek hiánya miatt. Goretzka gólja aztán otthon tartotta a 3 pontot Münchenben. Így maradt 7 pont az előny a Dortmund előtt és már csak 3 forduló van hátra. Folytatás kedden a Werder otthonában, ahol egy győzelemmel zsinórban nyolcadszor, összességében 30. alkalommal lehetünk a Bundesliga bajnokai.

   

  Gólok: Zirkzee (26') és Goretka (86') illetve Pavard (37', öngól)

  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Hernández (Davies 62') - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Cuisance (Coman 62'), Perisic (Martínez 88') - Zirkzee (Wriedt 77')

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: Rotálás volt a kezdőben, Lewa és Müller sárga lapos eltiltása miatt a két fiatal, Zirkzee és Cuisance is bekerült a kezdőbe, de ami még érdekesebb, hogy Davies helyén Hernández kapott helyet a védelem bal oldalán. Gnabry is visszakerült, méghozzá Coman helyére. Nem kezdődött túl nagy elánnal a mérkőzés, az első lehetőség a 11. percben érkezett: Cusiance kapáslövése kerülte el a Gladbach kapuját. Szűk negyed óra elteltével aztán Hoffmann révén gólt lőttek a vendégek, de a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot. Az első igazán komoly bajor gólhelyzetre a félidő közepéig kellett várni: Hernández jobblábas lövését Sommer hárította. Erre pár perccel később a Gladbach is válaszolt egy óriási lehetőséggel: Embolo közeli fejesét Neuer kotorta ki a kapu torkából. A 26. percben végül megtört a jég: Sommer nagy hibáját Zirkzee használta ki és szerezte meg a vezetést a bajoroknak (1-0). Ezt az előnyt azonban nemhogy növelni, megtartani sem sikerült a félidőig: a 37. percben Pavard egy balszerencsés becsúszást követően öngólt jegyzett (1-1). A szünetig már nem sok minden történt ezután, így döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőkbe.

  Második félidő: A második játékrészt egyértelműen a Gladbach kezdte jobban: Neuer előbb Bensebani erős beadását, majd Hermann lövését hárította. Ezután meddő játék alakult ki a középpályán, amelyet Flick is észlelt: a 62. percben Davies és Coman is érkezett frissítésként, Hernández illetve Cuisance helyére. Ez pedig meg is hozta a kívánt hatást, a Bayern ugyanis magához ragadta a kezdeményezést: Pavard fejese azonban fölé szállt Kimmich szöglete után, Gnabry kapáslövését pedig órisái bravúrral védte ki Sommer a jobb alsó sarokból. Ezt követően aztán kis ideig újra lecsendesedtek a kedélyek, amire Hansi ismét egy cserével reagált: a gólszerző Zirkzee-t a B csapatos Wriedt váltotta elől, szűk negyed órával a lefújás előtt. A végén aztán jött a várva várt, nyögvenyerős győztes gól kedvenceink részéről: Pavard begurítását Goretzka értékesítette a 86. percben (2-1). Beállt még Martínez is Perisic helyett, de az eredmény már nem változott, így verejtékes siker született, amivel vissza is vágtunk a Gladbachnak az őszi fiaskóért. Ezzel egyébként zsinórban 10. győzelmünket szereztük a bajnokságban. A Dortmund ugyan - szintén kínkeservesen - nyert Düsseldorfban, de ha kedden győzünk Brémában, zsebben a bajnoki cím.

   

  Hírek