kedd, 16 június 2020 22:44

  Zsinórban nyolcadszor bajnokok | Werder-Bayern 0:1

  Nem volt könnyű dolgunk a kiesés ellen küzdő és betonvédelemmel felálló Werder ellen, Davies kiállítása pedig izgalmassá is tette a párharcot a hajrában. Így mindössze egygólos siker született Brémában Lewa találata révén, de ez is elég volt ahhoz, hogy 2 fordulóval a vége előtt bebiztosítsuk a bajnoki cím sorsát. Ezzel zsinórban nyolcadszor, összességében pedig 30. alkalommal emelhetjük magasba a Salátástálat, amelyet hivatalosan majd csak a szezonzárón adnak át, a Wolfsburg elleni meccs után. Folytatás szombaton - tulajdonképpen már tét nélkül - a Freiburg ellen az Allianzban.

   

  Gól: Lewandowski (43')


  Felállás: Neuer (C) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry (Hernández 82'), Müller, Coman - Lewandowski

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: Ahogy azt előre sejteni lehetett, Davies, Müller, Coman és Lewa is visszatért a kezdőbe - hamár a bajnoki cím bebiztosítása volt a tét - így a jelenlegi legererősebb 11 lépett pályára ma este Brémában. Javi és Perisic sem volt 100%-os, így végül ők a kispadra sem ülhetnek le. Nem meglepő, hogy a Bayern kezdte jobban a mérkőzést a Wesestadionban, komolyabb lehetőség azonban nem tásrult ehhez. Ennek az volt a fő oka, hogy a hazaiak már a kezdőrúgás után teljesen defenzív felállással álltak harcba. Szűk 10 perc elteltével aztán ők is felébredtek és olykor-olykor eljutottak a Bayern tizenhatosáig, a gólhelyzetekre viszont továbbra is várni kellett mindkét oldlon. A Bayern ugyan diktálta a tempót és uralta a játékot, az utolsó passzok azonban sehogy sem akartak összejönni kedvenceink számára. Az első igazán komoly lehetőségünk a gólszerzésre egy váratlan szituáció révén jött: Müller beadására ezúttal nem Lewa, hanem Coman érkezett, fejese azonban centikkel elkerülte a Werder kapuját. Pár perccel ezután Kimmich is rúgott egy kapufát, de ennek azért nem volt jelentősége, mert Gnabry már lesen tartózkodott a beadás előtt. A 33. percben végre jött az első kapuralövésünk is Boateng révén, Pavlenka viszont résen volt és hárított. A brémaiak továbbra is fokozott figyelemmel védekeztek, kontratámadásaikból pedig - szerencsére - nem született veszély. A szünet előtt aztán csak sikerült bekotorni a vezető találatot: Boateng zseniális labdájára tökéletesen érkezett Lewandowski és törte meg a gólcsendet a 43. percben (1-0). Így nehéz félidő után végül előnnyel vonulnhattunk az öltözőbe.

  Második félidő: Érdekes volt látni, hogy a Werder semmit sem változtatott a taktikáján a szünetben és továbbra is teljes csapattal foggal-körömmel védekeztek és kizárólag a kontrákban bíztak. Ezt észre is vette Flick együttese, így csillapította a ritmust, kényelmesen és higgadtan járatta a labdát, teljes mezőnyfölényt alakítva ki ezzel. Az 55. percben ennek majdnem meg is lett az erdeménye: Müller beadására Lewa érkezett, aki brilliánsan sarkazta a labdát Pavlenka lábai között a kapuba, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. A 60. percben ugyanez a duó hozott össze egy újabb gólhelyzetet: itt már nem volt szó lesről, a lengyel viszont centikkel lemaradt a beadásról. Ezt követően teljesen lecsendesedett a játék ritmusa, amely úgy tűnt a lefújásig így lesz, ellenben Davies kiállítása felborította a hadirendet: 10 perccel a vége előtt a kanadai beszedte második sárga lapját, s ezzel idő előtt mehetett zuhanyozni. Ekkor csillant fel a fény az alagút végén a hazaiaknál: Flick hiába küldte be Hernándezt Gnabry helyett, hogy ezzel kompenzálja a bajor emberhátrányt, a brémaiak egyre inkább átvették az irányítást és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A legnagyobb lehetőségük épp a 90. percben érkezett: Osako közeli csúsztatását Neuer óriási bravúrral - az ujja begyével - védeni tudta. Így csak meg lett az a várva várt győzelem, ugyan nyögvenyelősen csakúgy, mint a Gladbach ellen, a lényeg viszont az, hogy ezzel zsinórban nyolcadszor, összességében pedig 30. alkalommal lettünk a Bundesliga bajnokai. Az utolsó 2 forduló tehát tulajdonképpen tét nélküli számunkra, szombaton a Freiburgot fogadjuk az Allianz Arénában.

  Hírek