szombat, 20 június 2020 17:38

  A bajnoki cím után sem álltunk le, Lewa gálázott | Bayern-Freiburg 3:1

  Meg sem látszott a rotálás vagy a bajnoki cím tudata a csapat mai teljesítményén, amely Kimmich góljának és Lewa duplájának köszönhetően már az első félidőben eldöntötte a 3 pont sorsát a Freiburg ellen és mint végül kiderült, a végeredményt is. Emellett jónéhány fiatal is debütálhatott a nagycsapatban - Singh, Richards és Musiala személyeiben. Folytatás egy hét múlva a bajnoki szezonzáróval és a Salátástál átadásával Wolfsburgban.

   

  Gólok: Lewa (24' és 37') és Kimmich (16') illetve Höler (33')

  Felállás: Ulreich - Pavard, Boateng, Martínez (Richards 85'), Hernández - Kimmich, Goretzka - Müller (Musiala 89'), Cuisance (Zirkzee 64'), Singh (Coman 64') - Lewandowski

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: 5 változás is volt a Werder elleni kezdőhöz képest annak tudatában, hogy már biztos a bajnoki cím: Ulreich első tétmeccsén állhatott idén a kapuban, a pihentetett Alabát Javi, az eltiltott Daviest pedig Hernández helyettesítette a védelemben. A Gnabry-Coman duó helyett pedig Cuisance és a debütáló Singh került be a támadóharmadban. A mai csapatkapitány, Müller így a szélen játszott ezúttal. A kispad pedig tele volt ifjoncokkal. Utolsó bajnoki meccsét játszotta a csapat hazai pályán ebben a szezonban, ezt pedig bajnokhoz méltó módon sikerült kezdeni: Müller korai lövése jelezte mindezt az 5. percben. Ezután a Freiburg előtt is adódott egy helyzet, Sallai Roland fejese azonban fölé szállt. Ezt követően Singh és Kimmich is helyzetbe került, a gól viszont még váratott magára. Bő negyed óra elteltével aztán jött a megérdemelt vezetés: Lewandowski visszagurított labdáját Kimmich helyezte higgadtan a jobb alsó sarokba (1-0). A 24. percben sikerült növelni az előnyt: egy szép támadásépítés után Goretzka lövését még hárította Scholow kapus, a kipattanót azonban már könnyedén fejelte a hálóba Lewa (2-0). Félóra elteltével aztán a semmiből szépítettek a vendégek Höler révén (2-1), kedvenceink viszont hamar reagáltak erre, Lewa újabb góljával (3-1). A csapat teljesítmény alig látszott meg a rotálás és a biztos bajnoki cím tudata. Így egy izgalmas félidő után magabiztos előnnyel vonulhattak a fiúk az öltözőbe.

  Második félidő: A szünet után kissé lecsillapodtak a kedélyek, a Bayenrn diktálta a tempót és uralta a játékot, a Freiburg pedig futott az eredmény után. A vendégek gólszerzője, Höler mégis helyzetbe került, 2 alkalommal is, de ezúttal nem találta el Ulreich kapuját. A 60. percben aztán jött egy bajor lehetőség is: Müller és Cuisance kényszerítője után a francia csúnyán fölé lőtte a labdát. Pár perccel később Flick kettős cserét alkalmazott: a 2 fiatal, Cuisance és Singh helyére Zirkzee és Coman érkezett a pályára. A második játékrész közepén Ulreich is megmutatta magát: a csereként beááló Waldschmidt lábáról halászta le a labdát. A müncheni helyzetkihasználás a szünet után kissé alább hagyott, a kaput sem sikerült eltalálni a szünet után. A legnagyobb helyzetünk a csereként beálló Coman révén érkezett, de a francia csak a kapufát találta el. A hajrára beállt még két fiatal Richards és Musiala személyeiben, akik Javit és Müllert váltva debütálhattak a nagycsapatabn. A lefújás előtt Ulreich még hárított óriási bravúrral egy ziccert, az erdmény így már nem változott és sima győzelem lett a vége, a rotálás ellenére is. Jövő szombaton szezonzáró a Wolfsburg otthonában, ahol átvehetjük végre a Salátástálat is.

  Hírek