szombat, 27 június 2020 17:43

  Magasba a Salátástálat | Wolfsburg-Bayern 0:4

  Bajnokhoz méltó módon kiütéses győzelemmel zártuk a 2019/20-as Bundesliga idényt Wolfsburgban, Sőt, még szebbé teszi a mai sikert az is, hogy sikerült a 100. bajnoki gólt is megszerezni ebben a szezonban. Következhet a Salátástál átvétele és a várva várt ünneplés. Folytatás egy hét múlva Berlinben, a Leverkusen elleni kupadöntőn, ahol már a duplázás a tét.

   

  Gólok: Coman (4') és Cuisance (37'), Lewandowski (72', bün.) és Müller (80')

  Felállás: Neuer (C) - Odriozola (Pavard 62'), Boateng, Alaba (Hernández 80'), Davies - Cuisance, Goretzka (Kimmich 80') - Gnabry (Coutinho 62'), Müller, Coman (Perisic 62') - Lewandowski

  Jegyzőkönyv:

  Első félidő: Csakúgy, mint a Freiburg ellen, ma is volt rotálás a bajnoki szezonzárón. 5 változtatást is eszközölt Flick: visszakerült Neuer, Alaba, Davies, Gnabry és Coman is, de Odriozola is bekerült a kezdőbe, ahogy az várható volt. Coutinho pedig végre felépült és már ott volt a keretben. Bajnokhoz méltó módon kezdtük a mérkőzést Wolfsburgban: Müller pazar kiugratását Coman helyezte higgadtan a jobb alsó sarokba már a 4. percben (1-0). A korai gól után kissé megnyugtattuk a játékot, így a hazaiak is megébredtek és elkezdték felvenni a ritmust: Weghorst lövése azonban csemege volt Neuer számára. Bő negyed óra elteltével már teljesen kiegyenlítődtek az erőviszonyok: a 19. percben Neuer mentett nagyot Brekalo lövése után. Erre a helyzetre Gnabry válaszolt pár perccel később: ballábas lövését Casteels kapus tornászta ki a jobb alsóból. 25 perc után aztán a nagy hőség miatt itatást rendelt el a játékvezető, így kissé felfrissülhettek a csapatok. A 30. percben komoly lehetőség adódott kedvenceink előtt: Gnabry beadásáról Lewandowski lemaradt, Coman viszont így ajtó-ablak ziccerbe került, de ezúttal hibázott és csak az oldalhálót találta el. Ezt követően sem álltunk le: előbb Müller fejese szállt fölé, majd Odriozola remek beadását Lewa fejelte bombaerősen kapura, Casteels viszont nagy elánnal hárított. A 37. percben aztán jött a megérdemelt második találat: Cuisance jó 25 méterről tekert óriási gólt a jobb vinklibe, emlékezetesre sikerült tehét az első gólja a Bayernben (2-0). A félidő előtt még Gnabry került gólhelyzetbe, Casteels azonban remekül jött ki a tizenhatoson kivülre, a VAR szerint pedig nem ért hozzá kézzel a labdához a védés során. A Wolfsburg majdnem szépített még a szünet előtt, Ginczek gólját viszont támadófault miatt érvénytelenítették. Így izgalmas játékrész után megnyugtató és ezzel együtt megérdemelt kétgólos előnnyel vonulhattak a fiúk az öltözőbe.

  Második félidő: A szünet után ott folytattuk, ahol abbahgytuk, ezt jelezte Gnabry 2 óriási helyzete, gól azonban egyikből sem született. 1 óra játék elteltével Flick hármas cserét hajtott végre: Pavard, Perisic és a felépült Coutinho is beállt, Odriozola, Coman illetve Gnabry helyére. A 64. percben aztán jött volna a várva várt Lewandowski gól, les miatt viszont nem adták meg a lengyelnek a találatot. 8 perccel később végül mégis összejött neki: Guilavogui buktatta Cuisance-t a tizenhatoson belül, ezzel begyűjtötte második sárgáját 5 percen belül, és mehetett idő előtt zuhanyozni. Lewa pedig természetesen értékesítette a büntetőt (3-0). Az utolsó negyedóra már örömfoci volt, ezt erősítette az is, hogy már emberelőnyben is játszhattunk. 10. perccel a vége előtt Müller is vágott egy gólt, ezzel pedig meg is lett a 100. gólunk ebben a Bundesliga szezonban (4-0). A lefújás előtt még Hernández és Kimmich is érkezett csereként, Alaba és Goretzka helyére, az eredmény viszont már nem változott. A Bayern tehát gálameccsel zárta a 2019/20-as idényt, 13 ponttal a 2. helyen végző Dortmund előtt és 30. alkalommal lett a Bundesliga bajnoka. A meccs végén pedig következhetett a Salátástál hivatalos átadása és a bajnoki ünneplés. Ezzel a 3 trófeából 1 már zsebben is van, a másodikért jövő hétvégén szerezhetjük meg, a Leverkusen elleni kupadöntőn.

  Hírek